Ucraina. Numărul victimelor după atacul cu rachete de la Uman a ajuns la 23. Patru sunt copii - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:

Numărul persoanelor decedate în urma atacului cu rachete de vineri din oraşul ucrainean Uman a ajuns la 23, a declarat fostul primar al localităţii, Oleksandr Ţerbii.

Potrivit primarului, printre victime se află şi patru copii, dintre care unul de doi ani. Cele două rachete au lovit un bloc cu nouă etaje din centrul oraşului Uman, amplasat în imediata vecinătate a celei mai mari şcoli. Din cele 46 de apartamente din scara respectivă, 27 au fost complet distruse.

"Este durere şi tristeţe, şi lacrimi, pentru care noi neapărat ne vom răzbuna. Racheta a lovit cel mai populat cartier al oraşului. A lovit un bloc cu mai multe etaje. În apropiere nu există niciun obiectiv militar. La 100 de metri distanţă se află cea mai mare şcoală din oraş. Doar printr-o minune nu a nimerit această rachetă în şcoală. Oamenii dormeau. Am acolo foarte mulţi prieteni şi cunoscuţi în acel bloc şi în blocurile vecine. A fost o explozie înfricoşătoare. Mai concret, au fost două explozii, că au fost două rachete. Oamenii tremurau, oamenii gemeau, oamenii ardeau de vii. Au fost îngropaţi sub dărâmături. S-au făcut ţăndări geamurile la patru blocuri distanţă de locul căderii rachetei", a afirmat Ţerbii, pentru Agerpres.

Acesta spune că atacul de la Uman este al doilea din ultima săptămână. Pe 24 aprilie, au fost atacate mai multe depozite militare din apropierea oraşului.

"Mai multe dintre proiectilele lansate au zburat deasupra oraşului, iar unul a căzut şi a omorât un om, însă nu am mai avut un asemenea caz, să se tragă intenţionat asupra civililor din oraş", a adăugat el. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel