Ucraina anunță că va premia un militar rus care și-a predat tancul. Va primi 10 000 euro 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

 Un militar rus care și-a predat tancul forțelor din Ucraina va primi o recompensă de 10.000 de dolari, anunță surse ucrainene, preluate de Sky News.

Informația a fost oferită de un consilier de la Ministerul de Interne din Ucraina. Victor Andrusiv a publicat și o imagine cu un soldat rus despre care susține că și-a predat tancul forțelor ucrainene.

Consilierul a spus că militarul va primi o recompensă de 10.000 de dolari.

Într-o postare intitulată „Rușii se predau!", el a explicat că a vrut să facă publică înregistrarea video a incidentului, dar „forțele speciale mi-au cerut să nu o fac".

El a mai spus că în urmă cu câteva zile, forțele ucrainene au primit un apel de la un bărbat pe care l-au numit „Misha", acesta fiind un termen folosit de ucraineni pentru soldații ruși.

Ucraina: demoralizarea rușilor e colosală

 

Andrusiv a sugerat că bărbatul a folosit unul dintre telefoanele cu numere ucrainene și că rusul a fost învățat cum să se predea.

Consilierul a mai declarat că agenții de informații ucraineni au stabilit că oferta era autentică.

„A tras în sus. Din dronă s-au asigurat că era el și că nu era o ambuscadă. După aceea, forțele speciale l-au reținut. S-a dovedit că era singurul rămas din echipajul tancului, ceilalți au fugit acasă. El nu vedea rostul războiului. Nu s-a putut întoarce acasă, deoarece comandantul a spus că trage... Mișa a spus că nu prea mai existau alimente, că managementul militar este haotic, practic absent. Demoralizarea este colosală", a relatat consilierul ucrainean.

„Până la sfârșitul războiului, va trăi în condiții confortabile, cu televizor, telefon, bucătărie și duș", a precizat consilierul ucrainean despre soldatul care s-ar fi predat.

Versiunea prezentată de consilierul ucrainean nu a putut fi verificată din surse independente și, probabil, informația va fi folosită intens de propaganda ucraineană, relatează Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel