Ucraina anunță că nu a încheiat noi acorduri cu Rusia privind coridoarele de evacuare a civililor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Ucraina a anunțat marți că eforturile sale de evacuare a civililor din orașele și localitățile asediate se concentrează asupra orașului Mariupol, dar nu a anunțat niciun nou acord cu Rusia pentru a permite trecerea în siguranță a locuitorilor blocați, scrie Reuters.

"Ne concentrăm pe evacuările din Mariupol", a declarat vicepremierul Iryna Vereshchuk.

Ea a enumerat o serie de locuri din care autobuzele vor încerca să evacueze civilii, dar Mariupol nu se numără printre ele. De asemenea, ea nu a menționat niciun nou acord cu Rusia privind stabilirea unor "coridoare umanitare" pentru evacuarea civililor, potrivit Mediafax.

În prezent, 21 de autobuze și camioane cu ajutoare umanitare au plecat deja din Zaporojia spre Mariupol.

Vicepremierul pentru reintegrarea teritoriilor ocupate, Iryna Vereshchuk, a declarat acest lucru într-un mesaj video.

"Astăzi lucrăm concentrat pe evacuarea locuitorilor din Mariupol. Pentru a evacua oamenii de la Mariupol la Zaporojia astăzi vor exista 3 rute: Berdyansk - Zaporojia (locul de adunare - complexul sportiv de pe autostrada Melitopol, 27); comunitatea Mangush - Zaporojia (locul de adunare - satul Yurovka al consiliului sătesc Meleka, pensiunea "Smena"); Nikolskoye - Zaporojia (locul de adunare - școala №2, strada Parkaya, 23)", - a notat Vereshchuk.

Ucraina anunță că nu a încheiat noi acorduri cu Rusia privind coridoarele de evacuare a civililor

 

Autobuzele vor ajunge la locurile de colectare între orele 9:00 și 10:00.

"Înțelegem că nu vor fi suficiente locuri pentru toată lumea, așa că vă rugăm să vă îndreptați spre autobuze în mod organizat, conform instrucțiunilor primite de la reprezentanții noștri pe teren. Cu siguranță nu vom lăsa pe nimeni în urmă și vom continua să evacuăm zilnic, conform aceluiași algoritm, până când vom scoate toți locuitorii din Mariupol", a subliniat Vereshchuk.

Potrivit acesteia, 21 de autobuze și camioane cu ajutoare umanitare au plecat deja din Zaporojia spre Mariupol.

De asemenea, a adăugat Vereshchuk, problema livrării unui volum suplimentar de combustibil la Berdyansk este în curs de rezolvare acum, pentru a continua să alimenteze gratuit mașinile locuitorilor din Mariupol.

Ea a reamintit că sediul din Berdyansk continuă să funcționeze, unde locuitorilor din Mariupol li se oferă toată asistența necesară, potrivit Unian.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel