Ucraina afirmă că apărătorii de la Mariupol își consolidează poziția

Alexandra Curtache |
Data publicării:

Ucraina afirmă că apărătorii ucraineni ai orașului Mariupol își consolidează pozițiile, anunță CNN.

Consilierul prezidențial ucrainean Oleksiy Arestovych a declarat că, după o „manevră riscantă", ultimii apărători rămași în orașul port asediat Mariupol au reușit să-și unească forțele.

Arestovici a declarat miercuri că „în Mariupol, în urma unei manevre riscante, unitățile Brigăzii 36 de pușcași marini independenți au pătruns pentru a [se alătura] regimentului Azov".

Ambele unități au fost implicate într-o ultimă încercare de a rezista unei ofensive rusești împotriva orașului, care durează de mai bine de o lună.

„Asta se întâmplă când ofițerii nu-și pierd capul, ci mențin ferm comanda și controlul trupelor", a declarat Arestovici, potrivit CNN.

 

Membrii unității de pușcași marini spun că vor rezista „până la sfârșit",

 

Membrii unității de pușcași marini au postat marți o declarație video în care spun că vor rezista „până la sfârșit", în ciuda faptului că sunt înconjurați de forțele rusești și că au rămas fără provizii.

Pe contul său de Facebook, Arestovici a declarat că regimentul Azov a „primit întăriri substanțiale ... brigada 36 a evitat înfrângerea și a primit oportunități serioase suplimentare, de fapt, a obținut o a doua șansă".

Arestovici a susținut că „apărătorii orașului, acum împreună, și-au întărit serios zona de apărare".

 

Apărătorii orașului au luptat pentru a ține sub control părți ale portului

 

Apărătorii orașului au luptat pentru a ține sub control părți ale portului și o fabrică uriașă de oțel care se află la periferia estică a Mariupolului.

Armata rusă a anunțat miercuri, într-o declarație, că 1.026 de pușcași marini ucraineni, inclusiv 162 de ofițeri și 47 de femei, s-au predat în apropiere de combinatul siderurgic din Mariupol, afirmație care nu a putut fi verificată.

Rusia a făcut propagandă în jurul bătăliei pentru Mariupol, susținând că a cucerit poziții cheie în oraș, chiar dacă forțele ucrainene au continuat să reziste.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel