Ucraina. Mai multe explozii au fost auzite în Liov, în apropierea graniței cu Polonia

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Ucraina. Mai multe explozii au fost auzite în Liov, în apropierea graniței cu Polonia. FOTO: photo.unian.info
Ucraina. Mai multe explozii au fost auzite în Liov, în apropierea graniței cu Polonia. FOTO: photo.unian.info

Mai multe explozii au fost auzite în noaptea de joi spre vineri în orașul ucrainean Liov, anunță Sky News. Orașul se află în nord-vest, în apropierea graniței cu Polonia.

Cel puțin trei explozii puternice au fost auzite în orașul Liov în jurul orei 6.30 AM, ora locală.

Sunt mărturii potrivit cărora aeroportul a fost lovit.

Stația tv 24 din Ucraina a prezentat pe Telegram câteva imagini cu un nor mare de fum filmat de la distanță.

Până în prezent Liov a fost ferit de atacurile rușilor. Orașul se află la aproximativ 80 de kilometri de granița cu Polonia.

 

Preşedintele Zelenski susţine că Ucraina deţine controlul asupra zonelor-cheie ale ţării

 

Ucraina încă deţine controlul asupra zonelor-cheie ale ţării pe care forţele ruse încearcă să le cucerească, a afirmat preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski, la câteva săptămâni de atac susţinut din partea Rusiei, informează vineri dpa.

Forţele ucrainene au răspuns fiecărui atac din partea unităţilor ruse, a spus Zelenski, într-un mesaj video publicat pe Telegram vineri la primele ore ale dimineţii.

Zelenski a dat asigurări că oraşe precum Mariupol în sud, Harkov în est şi Cernigău în nord, asediate de trupele ruse, nu vor fi abandonate la greu.

De la armată până la Biserică, toată lumea face tot ce poate pentru poporul ucrainean, a spus preşedintele Zelenski, promiţând: "Vom fi liberi".

De asemenea, el i-a mulţumit preşedintelui american Joe Biden pentru ajutorul său "nou şi eficient".

Zelenski le-a promis oamenilor de afaceri înlesniri precum mai puţină birocraţie şi împrumuturi fără dobândă pe durata conflictului.

Între timp, au apărut indicii că teatrul bombardat în oraşul ucrainean asediat Mariupol ar fi adăpostit chiar mai mulţi oameni decât se credea iniţial.

Parlamentarul ucrainean Serhii Taruta a scris pe Facebook vineri dimineaţa că cel puţin 1.300 de persoane se adăposteau în clădirea care a fost bombardată miercuri. Taruta a spus că această afirmaţie se bazează pe informaţii privind oamenii care s-au aflat înăuntru şi au părăsit de atunci Mariupol.

Până acum, autorităţile oraşului susţineau că circa 1.000 de persoane au căutat adăpost în clădirea teatrului.

Potrivit parlamentarei ucrainene Olga Stefanişina, în jur de 130 de civili au fost scoşi de sub dărâmăturile teatrului, joi. Numărul total al persoanelor ucise sau rănite rămâne necunoscut, a scris ea vineri.

Potrivit surselor ucrainene, clădirea a fost în mare parte distrusă de un bombardament ţintit al forţelor ruse, miercuri. La rândul său, Rusia acuză regimentul naţionalist ucrainean Azov pentru această explozie de proporţii.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel