Turcia. Pentru prima oară, după 29 de ani, a nins în cea mai populară stațiune. Plajele din Antalya, acoperite cu zăpadă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Turcia. Pentru prima oară după 29 de ani, a nins în cea mai populară stațiune. Plajele din Antalya, acoperite cu zăpadă
Turcia. Pentru prima oară după 29 de ani, a nins în cea mai populară stațiune. Plajele din Antalya, acoperite cu zăpadă

Pentru prima oară în aproape 30 de ani a nins în Antalya, cea mai populară stațiune din Turcia.  Plajele care atrag vară de vară milioane de turiști sunt acum acoperite cu zăpadă.  

În această zonă în care, chiar și în ianuarie, temperatura medie zilnică este de aproape 10 grade Celsius, temperaturile au scăzut acum sub zero grade Celsius. Multe părți ale Turciei au fost lovite de ninsori abundente încă de săptămâna trecută.

Traficul aerian a fost suspendat, luni, pe Aeroportul din Istanbul, din cauza ninsorilor abundente, iar o parte a acoperişului terminalului cargo, aflat în construcţie, s-a prăbuşit, informează presa turcă. În ultimele 24 de ore, în Istanbul au fost ninsori abundente. Compania aeriană care administrează Aeroportul din Istanbul (IGA) a anunţat suspendarea tuturor curselor aeriene, din cauza ninsorilor abundente şi vizibilităţii reduse, informează cotidianul Hurriyet.

Conform unor surse citate de publicaţia Daily Sabah, o parte a acoperişului terminalului cargo, aflat în construcţie, al Aeroportului din Istanbul s-a prăbuşit, dar nu nimeni nu a fost rănit.

Ninsori puternice și blocaje în transport, în Turcia. MAE, atenționare de călătorie

 

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a emis o atenționare de călătorie și informează cetăţenii români care intenţionează să se deplaseze în Turcia că există riscul închiderii sau blocării circulației pe principalele șosele care conectează orașul Istanbul cu provincia turcă Trakiya și cu Aeroportul Internațional Istanbul, din cauza ninsorilor puternice. De asemenea, Aeroportul Internațional Istanbul funcționează la capacitate redusă.

 

2. Turcia. A ... (turcia--a-nins-in-cea-mai-populara-statiune--pentru-prima-oara-dupa-29-de-ani--plajele-din-antalya--acoperite-cu-zapada---1.JPG)

 

Românii care se confruntă cu o situaţie dificilă au la dispoziţie şi telefoanele de permanență 

 

MAE le recomandă cetățenilor români care intenționează să efectueze deplasări rutiere sau aeriene să se informeze asupra evoluției condițiilor meteorologice și să ia în calcul reprogramarea călătoriei, pe cât posibil, pentru a evita blocaje în circulația rutieră sau pe aeroport.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Ankara: +90 3124477945, +903124477940 și Consulatului General al României la Istanbul: +902123583541, +902123580516, +902123583537.

De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgenţă, au la dispoziţie şi telefoanele de permanență ale misiunii diplomatice a României în R. Turcia: +90532.318.1726 și Consulatului General al României la Istanbul: +905335420695.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor de Internet http://ankara.mae.ro, http://istanbul.mae.ro, www.mae.ro şi reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația „Călătorește în siguranță" (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații şi sfaturi de călătorie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel