Turcia. Erdogan a cedat în faţa cetăţenilor. Şi-a anulat măsurile după numai câteva ore

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Preşedintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anulat vineri restricţiile de circulaţie decretate pentru sfârşitul săptămânii în 15 provincii şi oraşe, informează dpa. Măsurile de combatere a coronavirusului, care vizau inclusiv capitala Ankara şi metropola Istanbul, fuseseră anunţate cu numai câteva ore înainte de Ministerul de Interne.

Interdicţiile de deplasare ar fi urmat să intre în vigoare la miezul nopţii. 'Cu toate acestea, evaluările primite de la cetăţeni ne-au determinat să reconsiderăm decizia', a scris Erdogan pe Twitter. El a făcut însă apel la populaţie să poarte măşti de protecţie şi să respecte regulile de distanţare fizică.

Decizia de a interzice circulaţia, luată joi seara, a constituit o surpriză, apreciază dpa. Turcia începuse săptămâna aceasta relaxarea restricţiilor impuse pentru limitarea epidemiei de COVID-19, iar de luni fuseseră permise deplasările în cele 15 regiuni menţionate. Cafenelele, restaurantele, parcurile, bazinele de înot şi muzeele erau deja redeschise în toată ţara, după mai mult de două luni, şi se reluaseră unele curse aeriene interne.

Erdogan a recunoscut că guvernul de la Ankara nu avea în vedere noi interdicţii de circulaţie, dar a trebuit să reconsidere situaţia după ce numărul de cazuri de contaminare cu coronavirus a crescut de la 700 la circa 1000 pe zi. 'După o întrerupere de două luni şi jumătate, nu eram dispuşi să ne lăsăm cetăţenii - care abia începuseră să îşi organizeze din nou vieţile - să se confrunte cu niciun fel de probleme', a spus el. 'A devenit clar că această decizie, al cărei unic scop este de a împiedica răspândirea bolii şi de a proteja cetăţenii, ar duce la alte rezultate sociale şi economice', a adăugat preşedintele.

În Turcia, interdicţiile de circulaţie la sfârşit de săptămână au fost aplicate mai ales pe regiuni. După apariţia primului caz de coronavirus, pe 11 martie, măsura a fost aplicată o singură dată la nivel naţional. Numărul de cazuri înregistrat de autorităţile turce este de 167.000, dintre care 4630 s-au încheiat prin deces. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel