Tupeu incredibil! Un român a încercat să corupă US Air Force

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Cât de nebun să fii să încerci să mituiești un ofițer american al Air Force? Un român a făcut-o! Voia să obțină niște contracte umflate pentru baza Mihail Kogălniceanu.

 

Cât de nebun să fii să încerci să mituiești un ofițer american al Air Force? Un român a făcut-o! Voia să obțină niște contracte umflate pentru baza Mihail Kogălniceanu.


Omul de afaceri constănțean Dumitru Martin, ar fi plătit un milion de dolari mită pentru a câștiga un contract de 10,35 milioane de dolari la baza militară Mihail Kogălniceanu din Constanța.

 

Românul a fost arestat de FBI pe un aeroport din San Francisco, pe 1 decembrie, scrie cotidianul american The Sacramento Bee.

 

Arestarea omului de afaceri a fost punctul culminant a 17 luni de muncă a FBI. Doi doi agenți sub acoperire au ajutat în anchetă, au precizat jurnaliștii americani.

 

Dumitru Martin ar fi oferit mita în tranșe ofițerului forțelor aeriene americane, pentru a-și asigura contractul cu armata americană. Firma lui Martin trebuia să asigure containere pentru depozitare și transport pentru baza militara Kogălniceanu, în următorii 5 ani.

 

Ofițerul a cooperat însă cu FBI și l-a determinat pe Martin, să vină să negocieze mita, moment în care autoritățile l-au reținut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel