Tudorel Toader, REACȚIE la PROTESTUL polițiștilor

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a avut astăzi o reacţie în legătură cu protestul organizat de sindicaliştii din Ministerul de Interne şi Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

„La MAI, MJ şi Parlament - protest organizat de sindicaliştii din MAI şi ANP! Oare câţi protestatari sunt numai din ANP?”, a scris Toader pe Facebook.

Peste 100 de sindicalişti reprezentând angajaţi din poliţie şi penitenciare, dar şi rezervişti militari, au protestat, joi, în faţa Ministerului de Interne, solicitând salarii echitabile, condiţii de lucru mai bune şi oprirea discriminării pensionarilor militari.

La manifestaţie au participat reprezentanţii Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor (FSANP), ai Sindicatului Naţional al Poliţiştilor şi Personalului Contractual (SNPPC), ai Forumului Structurilor Asociative din Sistemul de Apărare, Ordine Publică şi Siguranţă Naţională şi ai Sindicatului Cadrelor Militare Disponibilizate (SCMD).

Citește și PROTEST în fața MAI: Mii de ofițeri, rezerviști militari, agenți de poliție și penitenciare, ies în STRADĂ

Sindicaliştii s-au declarat nemulţumiţi de faptul că salariile personalului din sectorul de apărare, ordine publică şi siguranţă naţională au fost îngheţate prin ordonanţe de urgenţă, care au suspendat în mod repetat aplicarea Legii-cadru de salarizare a personalului plătit din fonduri publice (Legea 153/2017) şi care au dezechilibrat cadrul unitar al salarizării în sectorul public prin discriminarea acestui domeniu de activitate.

Preşedintele FSANP, Sorin Dumitraşcu, a prezentat cele trei solicitări ale sindicaliştilor către Guvern: condiţii de lucru mai bune ca dotări şi logistică, salarizare echitabilă şi încetarea discriminării pentru pensionarii militari.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel