Toader se crede nevinovat pentru eșecul de la CCR și aruncă vina pe Parlament

Gabriel Nuță-Stoica |
Data actualizării: | Data publicării:

Tudorel Toader nu-și asumă vina pentru eșecul de la CCR. În opinia sa, întreaga responsabilitate aparține Parlamentului. 

Ministrul Justiției, Tudorel Toader, nu-și asumă vina pentru eșecul de la CCR, după ce Curtea a declarat neconstituționale o serie de articole din Codul Penal și Codul de Procedură Penală.

El spune că proiectele au fost făcute cu respectarea deciziilor Curții Constituționale și a directivelor europene și sugerează că Parlamentul este responsabil pentru decizia CCR.

"Simple precizări, contrare unor afirmații apărute în spațiul public! Ministerul Justiției a elaborat proiectul de lege pentru modificarea Codului penal și a Codului de procedură penală, în sensul punerii acestora de acord cu deciziile CCR, precum și pentru transpunerea Directivelor referitoare la confiscarea extinsă, respectiv consolidarea prezumției de nevinovăție. Proiectul de lege a fost elaborat în limitele deciziilor CCR și Directivelor UE! La data de 18 august 2017, Guvernul României a adoptat respectivul proiect de lege, care a fost transmis către Parlament în vederea legiferării", a scris Tudorel Toader pe Facebook.

Curtea Constituţională a României a declarat neconstituţionale, joi, două articole din Codul de procedură penală şi Codul penal prin care se reglementează modul de aplicare a unei legi penale mai favorabile, după rămânerea definitivă a unei condamnări sau a unei măsuri educative.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel