Tu știai ce se întâmplă în corpul tău dacă porți blugi toată ziua? Renunță imediat la ei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tu știai ce se întâmplă în corpul tău dacă porți blugi toată ziua? Renunță imediat la ei
Tu știai ce se întâmplă în corpul tău dacă porți blugi toată ziua? Renunță imediat la ei

Blugii mulați au fost la modă ani de zile și se regăsesc în toate dulapurile chiar și în 2022. Deși s-ar putea să te simți foarte bine în ei, este mai bine să optezi pentru ceva mai lejer cât mai repede. De fapt, purtarea blugilor skinny prea des și pentru o perioadă lungă de timp poate cauza mai multe probleme decât crezi.

Fiecare persoană are acea pereche de blugi de care nu se poate despărți și care merge cu orice articol vestimentar. Însă, purtarea lor în mod regulat ar putea afecta sănătatea în mai multe moduri surprinzătoare. Verifică lista de mai jos de probleme pe care s-ar putea să le ai și tu, fără să știi că sunt din cauza blugilor.

 

1. Blugii mulați pot provoca dureri de picioare


Oricât de la modă ar fi blugii tăi skinny, este mai bine să faci o pauză de la ei din când în când și să porți pantaloni mai largi. Dacă petreci prea mult timp purtând blugi strâmți, mai ales dacă te miști sau te ghemuiești pe parcursul zilei, poți răni mușchii și nervii picioarelor. Combinația dintre blugii mulați și curelele strânse poate provoca, de asemenea, amorțeală, durere și furnicături în partea din față a coapselor, o afecțiune cunoscută și sub numele de Sindromul pantalonilor mulați.


2. S-ar putea să-ți încetinească circulația sângelui


Blugii tăi favoriți pot fi ținuta ta preferată pentru orice ocazie, dar dacă ai experimentat vreodată senzația de picioare grele și obosite, este mai bine să optezi pentru pantaloni mai confortabili. Purtarea unor haine prea restrictive și strâmte în jurul taliei îți poate diminua circulația sângelui și face mai greu pentru venele tale să pompeze sângele înapoi spre inimă și alte organe.


3. Blugii strâmți îți pot înrăutăți arsurile la stomac


Probabil că ai observat că blugii tăi pot lăsa riduri adânci și sensibile în jurul taliei dacă îi porți prea mult timp. Îmbrăcămintea strâmtă care împinge în abdomen poate provoca, de fapt, refluxul acid, una dintre cele mai frecvente probleme intestinale de care suferă mulți oameni. Și chiar dacă ești perfect sănătos și nu ești familiarizat cu arsurile dureroase la stomac, ai totuși șanse să dezvolți reflux dacă porți haine strâmte în mod regulat pe o perioadă de 2 săptămâni.


4. S-ar putea să-ți afecteze postura


În timp ce purtarea blugilor strâmți te poate face să te simți aranjată, pe termen lung, te poate face de fapt să te apleci. Blugii skinny perturbă echilibrul sănătos dintre partea inferioară a spatelui și șolduri și, deoarece pot provoca o flexie excesivă a spatelui, pot crește stresul asupra discurilor vertebrale.


5. Blugii NU sunt buni pentru sănătatea ta reproductivă


Nu există nicio îndoială că blugii skinny sunt clasici, dar purtarea lor zilnică poate crește de fapt riscul de a te confrunta cu anumite infecții și iritații. Una dintre ele este vulvodinia, o afecțiune caracterizată prin dureri cronice în zona ta intimă. Cercetătorii au descoperit că femeile care poartă blugi strâmți de patru sau mai multe ori pe săptămână sunt de peste două ori mai predispuse să dezvolte vulvodinia decât cele care nu poartă niciodată pantaloni strâmți.

Purtați des blugi? Îi dați jos când ajungeți acasă sau îi purtați toată ziua?

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel