Tu știai cât de multe beneficii au urzicile? Iată câteva trucuri extraordinare de care nu știai

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Tu știai cât de multe beneficii au urzicile? Iată câteva trucuri de care nu știai
Tu știai cât de multe beneficii au urzicile? Iată câteva trucuri de care nu știai

Urzicile fac parte din acele plante verzi numai bune de consumat sub toate formele, ceai de urzici pentru slăbit, măști de față și măști pentru un păr mai lung și mai des. Sunt atât de uimitor de pline de minuni pentru noi, atât în interior, cât și în exterior! Sunt atât de multe lucruri pe care urzicile ni le pot oferi, dacă suntem deschiși să le primim! Așadar, cum să nu îți placă urzicile?

Ce beneficii au urzicile

- îmbunătățesc aspectul pielii, făcând-o mai clară și mai sănătoasă.

- vă fac ochii mai luminoși, părul mai strălucitor, iar sângele curat și sănătos.

- pot fi folosite ca tonic feminin în toate etapele vieții unei femei.

- pot fi un tonic natural al rinichilor și al glandelor suprarenale.

- pot să ajute organismul în detoxifierea substanțelor chimice și a metalelor grele

- pot să reducă retenția de apă (deosebit de utilă pentru sindromul premenstrual și menoragia, o afecțiune în care există un flux menstrual abundent la femei).

- cresc vitalitatea la bărbați cu ajutorul stimulatorului său natural de testosteron.

- acționează ca un antiinflamator, ajutând multe dintre simptomele legate de artrită și inflamație în general. (Frunzele pot fi chiar transformate într-o pastă care să fie frecată direct pe zonele dureroase ale pielii pentru afecțiuni precum artrita reumatoidă).

- ajută la încetinirea sângerării în cazul tăieturilor și rănilor mici.

- ajută la eliberarea căilor bronșice și nazale constrânse.

- furnizează componente de magneziu pentru a ușura durerile musculare (util în cazurile de fibromialgie).

- ușurează febra fânului și alergiile cu antihistaminicele sale naturale.

- acționează ca un analgezic puternic și mult mai sigur decât medicamentele eliberate fără prescripție medicală.

- pot fi folosite ca un superaliment cu nivelurile sale ridicate de proteine, calciu, fosfor, fier, magneziu și betacaroten, precum și vitaminele A, C, D și complexul B.


Clătirea de păr cu urzică - tratamente naturale

 

O clătire de păr cu oțet de urzică este ușor de făcut și poate fi folosită de fiecare dată când vă spălați părul. Urzica a fost folosită în îngrijirea părului pentru a ajuta la prevenirea mătreții, pentru a promova creșterea părului, pentru a proteja scalpul, precum și pentru a hrăni și condiționa părul, Această clătire va oferi părului și scalpului tău toate beneficiile urzicii, precum și efectele de curățare, echilibrare a pH-ului și înmuiere ale oțetului de mere.

 

Ingrediente pentru tratamentul de păr cu urzică

 

- 2 căni de apă clocotită, de preferință distilată

- 1 cană de oțet de cidru de mere, de preferință organic

- 3 linguri de urzici uscate (sau 6 linguri de urzici proaspete tocate)

- Adăugați câteva linguri de rozmarin și coada-calului (shavegrass), dacă aveți (opțional)

 

Cum se clătește părul cu urzici

 

Turnați apa clocotită peste urzici și lăsați să se infuzeze timp de cel puțin 15 minute, peste noapte dacă este posibil. Se strecoară lichidul și se adaugă oțetul de mere. Turnați într-o sticlă de plastic pentru a o folosi la duș. (De asemenea, păstrați un pahar de plastic de 2 pahare la duș pentru a dilua clătirea înainte de utilizare).

După șamponare și condiționare, adăugați 1-2 linguri din această clătire la 1-2 căni de apă de la duș. Turnați pe cap, acoperind scalpul și părul și lăsați să acționeze timp de un minut sau două înainte de a clăti bine cu apă caldă. Asta este! Mirosul de oțet va dispărea după ce părul tău se va usca!

Părul dumneavoastră va fi mai puternic, mai strălucitor și mai moale după un singur tratament, dar nu uitați că tratamentele pe bază de plante trebuie folosite cu regularitate, pe o perioadă de timp, pentru a beneficia pe deplin de proprietățile lor.

 

Infuzie de urzică "Super Drink"

 

"O infuzie este o cantitate mare de plantă preparată pentru o perioadă lungă de timp. De obicei, aproximativ o cană în volum de plante uscate se pune într-un borcan de un sfert de litru, care se umple apoi până sus cu apă clocotită, se închide ermetic și se lasă la infuzat timp de 4-10 ore.”, conform site-ului lui Susan Weed. 

Se consumă o ceașcă sau mai mult, iar restul se răcește pentru a încetini deteriorarea. Se consumă de obicei 2-4 căni pe zi. Deoarece mineralele și alte substanțe fitochimice din plantele hrănitoare sunt mai accesibile prin uscare, plantele uscate sunt considerate cele mai bune pentru infuzii.

Poți  face infuziile seara, înainte de a te culca, iar acestea sunt gata dimineața. Pui planta în borcan și apa în oală, iar oala pe foc. Apoi torni apa clocotită până la marginea borcanului, înșurubezi un capac etanș și noapte bună!

Dimineața, strecori materialul vegetal, storcându-l bine, și bei lichidul. Este bun cu gheață, cu excepția cazului în care dimineața este geroasă. 

 

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel