Trupele rusești bombardează un sit radioactiv din Kiev

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
NASA: Ce efect va avea asupra Pământului dacă Rusia pornește un război nuclear
NASA: Ce efect va avea asupra Pământului dacă Rusia pornește un război nuclear

Rachete rusești au lovit o instalație de eliminare a deșeurilor radioactive ca urmare a bombardamentului de la Kiev. Sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a eșuat, dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea obuzelor.

Rachete rusești au lovit punctul de depozitare a deșeurilor radioactive al filialei din Kiev a Asociației Radon. Acest lucru a fost raportat de Inspectoratul de Stat pentru Reglementare Nucleară din Ucraina.

"În data de 27 februarie 2022, ora 01:20, ora Kievului, ca urmare a bombardării în masă a Kievului cu toate tipurile de arme antiaeriene și de rachete aflate la dispoziția Federației Ruse, obuze au lovit punctul de depozitare a deșeurilor radioactive al filialei Asociației Radon din Kiev. Acest lucru a fost raportat de către personalul întreprinderii prin telefon, în timp ce se ascundeau ca urmare a bombardamentelor în masă, care continuă în continuare", se arată în raport.

Trupele rusești bombardează un sit radioactiv din Kiev

 

S-a remarcat că, din cauza bombardamentelor în masă în curs de desfășurare, a fost imposibil să se evalueze amploarea distrugerilor.

"Sistemul automat de monitorizare a radiațiilor a cedat. Dar camerele de supraveghere au înregistrat căderea obuzelor", a raportat Inspectoratul de Stat.

Conform unei evaluări preliminare efectuate de Gosinstrumentation, nu a existat nicio amenințare pentru populația din afara zonei de protecție sanitară.

Ulterior, agenția a precizat că, începând cu ora 03:20, fondul de radiații din apropierea stației de metrou Pecherskaya era normal și neschimbat.

După cum relatează agenția de presă UNIAN, invadatorii ruși au lansat un atac cu rachete asupra Vasylkiv, un depozit de petrol de acolo fiind în flăcări. Cetățenii sunt îndemnați să își închidă ferestrele din cauza incendiului.

În plus, trupele rusești au aruncat în aer o conductă de gaz din Harkov.

Trupele rusești au aruncat în aer o conductă de gaz din Harkov.

 

Acest lucru a fost raportat de Serviciul de stat pentru comunicații speciale și protecția informațiilor din Ucraina.

"Ocupanții au aruncat în aer o conductă de gaz din Harkov. Avertizăm împotriva dezinformării: nu este vorba de un atac nuclear, deși explozia este asemănătoare din punct de vedere vizual", se arată în comunicat.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel