Trupele ruse încearcă să pună mâna pe centrala nucleară de la Cernobîl: „Este o declaraţie de război pentru toată Europa”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Armata rusă pătruns în Ucraina de pe teritoriul Belarusului prin zona fostei centrale nucleare Cernobîl, situată în nordul țării, a anunțat purtătorul de cuvânt al Ministerului de Interne din Ucraina. În apropierea depozitului cu deşeuri nucleare al centralei de la Cernobîl au loc lupte.

„Trupele ocupantului au intrat dinspre Belarus în zona centralei de la Cernobîl. Membrii Gărzii naţionale care protejează depozitul opun o rezistenţă îndârjită”, a scris pe Telegram Anton Gheraşcenko, consilier în Ministerul de Interne ucrainean.

Președintele Ucrainei, Vladimir Zelensky, a declarat că militarii ruși încearcă să cucerească Centrala nucleară de la Cernobîl. Volodimir Zelenski a spus că soldaţii ucraineni „îşi sacrifică vieţile” pentru a evita un al doilea Cernobîl, referindu-se la accidentul nuclear petrecut acolo în 1986.

„Armata ucraineană îşi dă viaţa pentru ca tragedia de la 1986 să nu se mai repete. Este o declaraţie de război pentru toată Europa”, a scris preşedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski pe rețelele de socializare.

 

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel