Trei români, prinși în Germania, după ce au jefuit o firmă din Austria. Seiful cu bani, găsit de polițiști în mașina hoților

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Italia. Român arestat de carabinieri în timp ce fura fier de la o uzină părăsită / foto: freepik.com
Italia. Român arestat de carabinieri în timp ce fura fier de la o uzină părăsită / foto: freepik.com

Trei români au fost prinși de poliția germană, după ce au dat mai multe spargeri la firme din Austria.

Un martor a informat, vineri, în jurul orei 12:40, poliția că a auzit o bubuitură puternică în pădurea Dornacher (Austria), de lângă drumul federal 308. 

După ce a auzit zgomotul puternic, bărbatul a intrat cu mașina sa în pădure. Acolo a văzut trei bărbați, care au urcat într-un automobil și au demarat în trombă. Martorul a anunțat imediat oamenii legii, cărora le-a furnizat și locația.

Puțin mai târziu, polițiștii de frontieră Lindau (Germania) au tras pe dreapta vehiculul cu numere de înmatriculare românești, în care se deplasau trei bărbați de origine română.

Austria. Român de 14 ani, cursă nebună prin Linz cu o mașină furată: cinci răniți și trei vehicule distruse

Oamenii legii au găsit în mașina celor trei români obiecte care indicau o spargere în Austria. Ofițerii de la secția de poliție Lindau au depistat un seif și o cutie de bani, care fusese sparte de hoți, ca să ajungă la banii din interior. Polițiștii i-au arestat provizoriu pe cei trei români, de 37, 35 și, respectiv, 21 de ani, relatează presa germană.

 

Zeci de spargeri, date la sediilor unor firme din Austria

 

O solicitare adresată poliției austriece a confirmat suspiciunea. Potrivit raportului, ar fi avut loc o spargere la o companie din Hörbranz. Între timp, bărbații ar fi dat, în aceeași noapte, încă o spargere în Hard (Austria), dar nu au reușit să fure nimic.

Menajeră româncă, acuzată că ar fi furat 10.000 de euro din camera unui hotel din Austria: „Nu i-am luat eu!”

Compartimentul de Investigații Criminale Lindau, condus de Parchetul din München, a efectuat cercetările. Între timp, judecătorul de instrucție de la Judecătoria Kempten a emis și mandate de arestare pentru cei trei români.

Românii sunt acum în arest în Germania, urmând a fi extrădați în Austria. Poliția din Lindau a predat ancheta poliției austriece, unde au fost comise infracțiunile.

 

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel