Trei biciclete, în valoare de circa 7.000 de euro, furate din Austria, găsite într-o localitate din județul Cluj

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Polițiștii din Turda au depistat un bărbat, de 32 de ani, despre care exista suspiciunea că ar fi pus în vânzare trei bicilete furate din Austria.  

Polițiștii din Turda au primit o solicitare de asistență din partea autorităților austriece, în vederea recuperării a trei biciclete sustrase din anexele unor locuințe de pe teritoriul Austriei.

Polițiștii s-au sesizat din oficiu pentru comiterea infracțiunii de tăinuire, iar în urma activităților derulate, în cursul zilei de ieri, odată  cu depistarea autorului s-a reușit recuperarea și ridicarea în vederea continuării cercetărilor a celor trei biciclete, în valoare de aproximativ 7.000 de euro, relatează  actualdecluj.ro.

Acesta nu este primul caz, în care românii sustrag biciclete scumpe, pe care, ulterior, le aduc în România și le vând. Spre exemplu, trei hoți români au furat, în luna octombrie, 22 de biciclete ale lotului naţional de ciclism al Italiei.

 

Franța. Românii care au furat bicicletele lotului naţional al Italiei și-au aflat pedeapsa

 

Cei doi români, de 18, respectiv 19 ani, judecați pentru furtul a 22 de biciclete, aparținând lotului naţional de ciclism al Italiei, în octombrie la Roubaix, au fost condamnați, pe 10 decembrie 2021, de magistrații Tribunalului Lille, la câte 18 luni de închisoare.

Hoții români, care au furat, în luna octombrie, 22 de biciclete ale lotului naţional de ciclism al Italiei, au fost judecați vineri de către magistrații Tribunalului Lille. Cei doi au fost condamnați la 18 luni de închisoare pentru furtul celor 22 de biciclete de la lotul naţional de ciclism al Italiei

V.H. și .F.T. sunt responsabili de jaful, compus în noaptea de 22 spre 23 octombrie, când au furat bicicletele lotului național de ciclism al Italiei, în timpul Mondialului de la Rubaix, provocând un prejudiciu estimat la 400.000 de euro, potrivit bienpublic.com.

 

Bicicletele furate au fost predate Federației Italiene de Ciclism

 

Ulterior, bicicletele lotului naţional al Italiei, furate de români în 23 octombrie, în Franța, unde echipa participa la un concurs, au fost găsite în România și predate Federației Italiene de Ciclism. Predarea bunurilor furate s-a făcut la mijlocul lunii noiembrie la sediul Inspectoratului de Poliție Județean Vrancea.

Din cercetări a reieșit că, în prima parte a anului 2021, 4 bărbați din județul Vrancea ar fi constituit un grup infracțional organizat având ca scop introducerea în țară de droguri de mare risc, pe care le-ar fi comercializat în județele Vrancea și Bacău. De asemenea, în aceeași perioadă, aceștia s-ar fi ocupat și de vânzarea în țară a unor bunuri furate din diverse state europene.

În 23 octombrie 2021, inculpaţii au furat 22 de biciclete, aparţinând lotului naţional al Italiei de ciclism, ce participa la o competiție în Franța. Câteva zile mai târziu, polițiștii i-au prins în flagrant în timp ce ar fi încercat să vândă o parte din bicicletele sustrase din Franța.

Percheziţiile la domiciliile lor din Lille şi Lomme, dintre care unul ocupat ilegal, au permis descoperirea de efecte şi echipamente sustrase în timpul comiterii faptelor, precum şi "camioneta utilizată de răufăcători", a precizat sursa din poliţie.

Bicicletele furate au fost găsite în România câteva zile mai târziu de poliţia locală, care a reţinut de asemenea mai mulţi indivizi, notează AFP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel