Transport ilegal de deşeuri aduse din Belgia, descoperit în vama Borş I

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Transport ilegal de deşeuri aduse din Belgia, descoperit în vama Borş I
Transport ilegal de deşeuri aduse din Belgia, descoperit în vama Borş I

Comisarii de mediu au sesizat organele de urmărire penală în cazul unui transport ilegal de deşeuri aduse din Belgia, descoperit în Punctul de Trecere a Frontierei Borş I, a informat marţi Garda de Mediu Bihor.

Potrivit unui comunicat, în urma unor controale efectuate la PTF Borş I, împreună cu poliţişti din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Borş, cu specialişti din cadrul Serviciului Arme Explozibili Substanţe Periculoase din cadrul IPJ Bihor şi specialişti din cadrul DRAF 6 ANAF Oradea, au fost identificate 46 colete de textile uzate pentru reciclare în cantitate de 2.300 kilograme, 23 maşini pentru tăiat şi două standuri metalice, expediate din Belgia către o societate din judeţul Bihor, printr-un transport.

Administratorul societăţii identificate a declarat că a introdus în ţară aceste deşeuri cu scopul de a le valorifica, fără a deţine nici un fel de instalaţie sau alte dotări pentru valorificarea acestor categorii de deşeuri şi nici punct de lucru declarat.

„Ca urmare a constatărilor de mai sus, Garda de Mediu Bihor a sesizat organele de urmărire penală în vederea constatării existenţei sau inexistenţei unei infracţiuni, precum şi stablirea persoanelor vinovate de săvârşirea acesteia, conform prevederilor OUG 195/2005 - privind protecţia mediului, conform Legii 211/2011 - privind regimul deşeurilor şi a Legii 101/2011 pentru prevenirea şi sancţionarea unor fapte privind degradarea mediului", se arată în comunicat.

 

S-a dispus sistarea introducerii în ţară de deşeuri din afara teritoriului României



Totodată, sursa precizează că s-a dispus sistarea introducerii în ţară de deşeuri din afara teritoriului României fără respectarea prevederilor legislaţiei specifice privind transferul intracomunitar de deşeuri.

Comunicatul Gărzii de Mediu Bihor subliniază faptul că transporturile de deşeuri sau mărfuri care prezintă suspiciuni de deşeu sunt verificate de către comisarii acestei instituţii la punctele de destinaţie. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel