Traian Băsescu, solicitare pe tema Justiției în Parlamentul European: „Este inacceptabil. Cerem o reevaluare“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Traian Băsescu, eurodeptat PMP, a luat cuvântul în plenul Parlamentului European și a expus o problemă din sfera Justiției, cu care România se confruntă.

Fostul șef al statului, actualmente europarlamentar, solicită o reevalure a progreselor din Justiție, considerând că raportul MCV este „inacceptabil.

„Sub cooperarea prin MCV România a realizat progrese importante în justiţie. Incontestabil România este un stat de drept chiar dacă mai are de lucru până la atingerea stadiuluii de stat de drept consolidat. În aceste condiţii sunt de părere că ultimul raport MCV prin care suntem "decuplaţi" de Bulgaria este inacceptabil. Din acest motiv am cerut Comisiei Europene o reevaluare a progreselor din justiţie“, a afirmat Traian Băsescu, în aceasă dimineață, într-o pstare pe pagina sa de Facebook.

„Ultimul raport are nu mai puțin de 18 recomandări, marcând un salt înapoi cu vreo 13 ani. (...) Pentru a avea un raport corect, solict refacerea raportului pentru România, prin experți independenți, nesubordonați politic sub comanda comisarului Timmermans“, a afirmat el în plenul Parlamentului European.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel