Traian Băsescu, despre noul raport MCV: „Nu trebuie să ne punem cenușă în cap!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: captură B1 TV
Sursa foto: captură B1 TV

Fostul președinte Traian Băsescu susține că și Comisia Europeană are unele probleme, dacă și raportul MCV pe 2019 despre România este unul dur. 

Europarlamentarul PMP susține că „nu se poate după 10 ani să vii să spui «justiţia e un dezastru»".

„Nu cred că suntem în momentul să înghiţim şi să ne punem cenușă în cap în urma evaluărilor unor experţi mediocri. Trebuie să rămânem cu MCV, dar trebuie să avem o discuţie cu Comisia, ce vrea de la noi, să nu ne mai trimită toate persoanele cu mai mult sau mai puţine angajamente pe la UE. O primă problemă, dincolo de ce am făcut noi la intern, este calitatea asistenţei pe care am primit-o în aceşti 10 ani. Nu se poate după 10 ani să vii să spui «justiţia e un dezastru». Înseamnă că şi tu, partenerul meu, ai o problemă. Marea problemă este că totul s-a limitat la statistici - câţi am arestat, câţi am judecat, câţi am băgat în puşcărie - şi nu la calitatea personalului din magistratură. (...) Nu poţi să spui că ai personal pentru justiţie când ai procurori ca Negulescu, când ai procurori precum cei de la Oradea, care pun gând rău judecătorilor. Trebuie făcută analiza profesională a celor care fac justiţie în România. Sunt unii buni, dar sunt şi foarte mulţi şcoliţi pe la facultăţi pe la Adâncata, care au ajuns şi la DNA şi la DIICOT, peste tot”, a declarat Traian Băsescu la Digi 24.

Raportul pe 2019 al Comisiei Europene privind situația României în cadrul Mecanismului de Cooperare şi Verificare se anunță a fi unul dintre cele mai critice din ultimii zece ani. Potrivit unor surse de la Bruxelles, lupta anticorupție din ţara noastră a înregistrat un declin, iar activitatea DNA este în scădere În acest context, experții critică dur mandatul lui Tudorel Toader la conducerea Ministerului Justiției. Criticată este și o parte a Consiliului Superior al Magistraturii, căreia i se reproșează lipsa de imparțialitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel