TRAGEDIE în Spania: 17 morți și 20 de persoane dispărute

Şaptesprezece migranţi au murit încercând să ajungă luni pe coastele spaniole "în plină furtună" la bordul unor ambarcaţiuni improvizate, în timp ce alţi douăzeci sunt daţi dispăruţi, au anunţat marţi într-un nou bilanţ autorităţile spaniole.

Treisprezece persoane au murit în largul regiunii Melilla, enclavă spaniolă în nord-estul Marocului, şi alte patru cadavre au fost găsite luni în largul localităţii Cadiz din sud-vestul Spaniei, în timp ce echipele de salvare caută în continuare între şaptesprezece şi douăzeci de persoane, a declarat marţi Garda Civilă din Cadiz.

Alţi 100 de migranţi au fost salvaţi de gărzile de coastă.

La Cadiz, "douăzeci de migranţi au sosit în plină furtună" la bordul unei ambarcaţiuni "de lemn, foarte veche", practic "fără apă sau hrană", a precizat marţi un purtător de cuvânt al Gărzii Civile, care a adăugat că patru cadavre au fost găsite la "aproape 100 de metri" de coastă.

În larg de Melilla, "au fost salvate două ambarcaţiuni care se îndreptau spre Peninsula Iberică, cu un total de 93 de persoane la bord, dintre care 13 erau decedate, din păcate", a declarat la rândul său un purtător de cuvânt al prefecturii din Melilla.

Ambarcaţiunile au fost recuperate la aproximativ 20 de mile de Melilla, a precizat el. 80 de migranţi au fost salvaţi - 75 de bărbaţi şi cinci femei - şi conduşi la Centrul de şedere temporară pentru imigranţi (CETI) din Melilla.

Aproape 47.500 de migranţi au sosit în Spania pe mare de la începutul anului, potrivit ultimului bilanţ al Organizaţiei Internaţionale pentru Migraţie (OIM), iar 564 au murit sau sunt daţi dispăruţi. 

Get it on App Store Get it on Google Play

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

nxt.23
YesMy