Droguri pe filiera România-Germania-Spania. Rețea URIAȘĂ, destructurată de polițiști

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Liderul unei reţele de contrabandă cu droguri, cetăţean german, precum şi alţi membri ai grupării infracţionale, între care şi trei cetăţeni români, au fost arestaţi în Germania într-o anchetă ce vizează transporturi de peste 800 kg de canabis din Spania în Germania. 

"În urma cercetărilor efectuate, s-a stabilit faptul că au existat, în trecut, opt transporturi, fiecare a câte 100 kg de canabis, din Spania spre Koln şi Berlin. Ancheta a pornit de la o captură de 120 kg de canabis, realizată de lucrătorii Biroului Vamal din Erfurt. Descoperirea a fost făcută la data de 28 august 2018, pe autostrada A9, în urma unui control efectuat asupra unui camion condus de un cetăţean român, care transporta piersici", informează un comunicat al Inspectoratului General al Poliţiei Române, transmis vineri AGERPRES.

Pe numele românului, în vârstă de 32 de ani, a fost emis, la cererea procurorului din Germania, mandat de arestare preventivă.

Potrivit sursei citate, poliţiştii din România, alături de autorităţile vamale din Germania şi Poliţia din Spania, "au intrat pe fir" şi au constatat că, la nivel internaţional, exista o grupare de traficanţi foarte activă, care derula activităţi de transport, de comercializare a drogurilor şi nu numai.

"În baza delegării DIICOT, poliţiştii români au desfăşurat activităţi complexe, în vederea strângerii probatoriului şi, prin schimb de informaţii cu autorităţile din Germania, s-a reuşit oprirea unui nou transport, în 25 septembrie 2018, de către funcţionarii vamali din Koln", se arată în comunicat.

Aceştia au descoperit, într-un camion încărcat cu pepeni, provenind din Spania şi condus de un cetăţean român, alte 100 kg de canabis. Urmând acelaşi tipar, drogurile au fost ascunse între cutiile de carton.

Împotriva şoferului român, în vârstă de 49 de ani, şi a altor doi complici (cu cetăţenie turcă şi română), bănuiţi a fi membri ai grupării infracţionale, au fost emise mandate de arestare preventivă, la cererea procurorilor germani.

Conform IGPR, în urma cercetărilor realizate prin cooperare poliţienească internaţională s-a reuşit identificarea liderului grupării infracţionale, un cetăţean german de 37 de ani. Acesta a fost arestat pe 10 ianuarie 2019, la Koln.

"Au fost efectuate şase percheziţii domiciliare şi la sediul firmelor din Koln, Konigswinter, Dormagen şi Berlin, context în care s-au descoperit, în plus faţă de numeroase mijloace electronice, şi o maşină de mare valoare, cu ascunzători fabricate, iar din apartamentul din Koln al germanului de 37 de ani au fost confiscaţi în jur de 50.000 de euro, în numerar", se mai arată în comunicatul citat.

De asemenea, pe parcursul percheziţiilor din Dormagen, s-a descoperit o plantaţie de interior cu aproximativ 1.000 de plante de canabis.

Membrii grupării sunt, în continuare, în stare de arest preventiv, iar investigaţiile continuă, precizează Poliţia.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel