Tot mai mulți italieni aleg să își întemeieze familii cu românce: „Sunt cele mai frumoase dintre toate celelalte”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Tot mai mulți italieni aleg să își întemeieze familii cu românce: „Sunt cele mai frumoase dintre toate celelalte”
Tot mai mulți italieni aleg să își întemeieze familii cu românce: „Sunt cele mai frumoase dintre toate celelalte”

Tot mai mulți italieni aleg să își întemeieze familii cu românce. O confirmă Institutul de Statistică din Peninsula.

Mai mult, aflăm că s-au căsătorit chiar în perioada de pandemie, când au avut loc puține evenimente, relatează Știrile PRO TV. De altfel, tot în Italia, sunt în creștere și mariajele mixte, dintre românce și cetățeni de alte naționalități, în general arabi și albanezi.

Mariana este designer vestimentar și s-a mutat în Italia după ce și-a găsit acolo.

„Ne-am cunoscut în avion pe teritoriu neutru, spațiu neutru, am decis să trăim aici pentru că mie dintotdeauna mi-a plăcut Italia. Am studiat artele, așa că pentru mine visul a fost tot timpul să trăiesc aici, suntem popoare latine, avem aceleași origini, avem aceleași valori, cultură, principii”, spune Mariana, conform sursei citate.

 

„Româncele sunt cele mai frumoase dintre toate celelalte”

 

În urma căsătoriei, în cele mai multe cazuri, româncele aleg să treacă la catolicism.

„Așa cum spunea domnul Berlusconi, la un moment dat au considerat că româncele sunt cele mai frumoase dintre toate celelalte. Am celebrat și eu căsătorii între un italian și o româncă, mai multe, și din ce am în evidență știu că sunt căsătorii reușite. Româncele sunt apreciate pentru frumusețe și pentru cea sufletească, și suntem ordonați, știm cu toții, o apreciază italienii, și probabil și mama viitorului soț italian apreciază românca, care este o persoană ordonată și frumoasă”, a precizat un preot catolic.

Un raport al Institutului de Statistică italian arată că dintre bărbații italieni care s-au căsătorit cu femei din afara țării, în 18% din cazuri a fost vorba de românce, urmate de ucrainence și rusoaice. Nu doar în Italia întâlnim acest fenomen. Oana este asistentă în Spania și este căsătorită cu un spaniol.

„Bunica mea spunea odată: ‘Mamă, tu ai nevoie de un inginer’, și uite că soarta a făcut să fie inginer, un om foarte educat, foarte atent. Cultura spaniolă într-adevăr m-a acaparat 100%”, spune Oana.

Pe de altă parte, datele oficiului de imigrări arată că în acest moment, 18 000 de cetățeni din afara UE și 3.900 de europeni s-au mutat în România după ce și-au găsit aici jumătatea.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel