Știrile amiezii, 4 octombrie: Rămâi conectat cu cele mai importante evenimente ale zilei

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Știri Diaspora îți prezintă, pe scurt, principalele evenimente de astăzi, 4 octombrie 2020.

- Coronavirus România, 4 octombrie: Peste 5.000 de români au MURIT de COVID-19: Autoritățile raportează duminică 1.835 noi cazuri și 56 de decese. În total, 5.003 persoane au decedat de Covid-19 în România, iar 583 de persoane sunt la terapie intensivă. 

- Spania, Franța, Anglia sau Austria ar intra, de mâine, pe lista de RESTRICȚII a României: Cum ar putea fi evitată izolarea de 14 zile: Noi restricţii pentru cei care călătoresc în România. Din cauza exploziei cazurilor de coronavirus, cetățenii care intră în ţară venind din anumite state europene sau non-europene vor trebui să intre în carantină sau izolare ori vor avea de respectat reguli precise.

- Austria. Îngrijitoarele românce au protestat în stradă: „Vrem să fim protejate de exploatare și abuz“ (VIDEO): Amplă acțiune de protest, sâmbătă, 3 octombrie, la Viena. Zeci de îngrijitoare românce s-au reunit în cadrul unei acțiuni de protest și au solicitat înlocuirea sistemului de lucru prin Gewerbe (n.r. PFA) cu sistemul de lucru prin ANGAJARE, drepturi egale și dreptul la o penise decentă.

- Italia. Un român și-a ucis tatăl vitreg cu o șurubelniță: „Ne-a bătut ani în șir pe mine și pe mama“: Un român de 44 de ani din Montagnano (Ardea) a fost ucis aseară de fiul vitreg, de 31 de ani. Tânărul a pus mâna pe o șurubelniță și, cu două lovituri în zona coastelor, l-a ucis pe tatăl său vitreg.

- Clotilde Armand: „Contestațiile PSD împotriva mea, respinse. Sunt oficial primarul Sectorului 1“. Piedone, edil la Sectorul 5: Clotilde Armand anunță că Biroul Municipiului Bucureşti a respins cu 11 la 4 voturi contestațiile PSD împotriva ei: „de astăzi sunt oficial primarul Sectorului 1”. Și Cristian Popescu-Piedone rămâne primarul ales la Sectorul 5.

- Spania. Augustin, artistul român care însuflețește picturile din bisericile spaniole: „Am vrut să pun România pe hartă altfel“: Augustin Ghebaru este un artist român care se află de peste 21 de ani în Spania și a ajuns să fie unul dintre cei mai solicitați artiști pentru pictura bisericilor spaniole.

- Italia. Româncă de 63 de ani, moarte suspectă: Plină de răni, abandonată la marginea drumului: O româncă, de 63 de ani, a fost găsită moartă azi-noapte, pe marginea șoselei la Pieve Fosciana, în provincia Lucca din Toscana. Pe corpul femei au fost găsite răni multiple.

- Cum arată Donald Trump după infectarea cu noul coronavirus: Următoarele zile vor constitui adevăratul test

- Copil român de 13 ani, fugit din Germania, voia să treacă granița ascuns într-o mașină: Șoferul era căutat de Poliție: Poliţiştii de frontieră din Borș au prins un bărbat care a încercat să-și introducă ilegal în ţară nepotul de 13 ani ascuns pe bancheta din spate, acoperit cu bagaje. Pe numele bărbatului exista un mandat european de executare a închisorii, iar copilul era fugit dintr-un centru german.

- Sfârșit crunt pentru Cristina Bianca: A murit lovită de tren la doar 13 ani. „Părea ÎNCREMENITĂ de frică“: Multă durere a lăsat în urma ei Cristina Bianca, fetița dintr-o comună buzoiană, care a murit, marți seara, lovită de un tren. Copila se afla cu animalele la păscut la mai puțin de 15 metri de casă. Zeci de persoane au condus-o ieri, la mormânt pe fata care tocmai împlinise 13 ani.

- 16 români, împiedicați să iasă din țară: Peste 82.000 de persoane au trecut graniţele în ultimele 24 de ore

- Inundații devastatoare în Italia: Poduri rupte după ample lucrări de consolidare. „În locul greșit sunt casele, nu apa“: Mai multe poduri din Italia s-au prăbușit după ce au fost supuse unor lucrări de consolidare ample. Ieri s-a prăbușit un viaduct la doar o oră și jumătate după ce fusese redeschis „în siguranță”. Un alt pod, peste râul Sesia a căzut, chiar dacă  ultimele lucrări de întreținere au fost făcute acum un an.

- Franța, RECORD zilnic absolut: Aproape 17.000 de cazuri noi în 24 de ore

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel