TIR, în drum spre Germania, oprit la Nădlac. Polițiștii au avut parte de o surpriză când au verificat marfa

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:
TIR, în drum spre Germania, oprit la Nădlac. Polițiștii au avut parte de o surpriză când au verificat marfa
TIR, în drum spre Germania, oprit la Nădlac. Polițiștii au avut parte de o surpriză când au verificat marfa

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat treizeci și doi de cetăţeni din Siria, Irak și Turcia, care au încercat să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar încărcat cu profile de aluminiu.

În data de 16.02.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de frontieră, pe sensul de ieşire din ţară, un cetăţean bulgar, aflat la volanul unui automarfar înmatriculat în Bulgaria. Acesta transporta, conform documentelor de însoţire a mărfii, profile de aluminiu pentru o societate comercială din Germania.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport, au fost descoperiți, ascunși în compartimentul pentru marfă printre profilele de aluminiu, treizeci și doi de cetățeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări unde, în urma verificărilor, poliţiştii de frontieră au stabilit că sunt cetăţeni din Siria, Irak și Turcia.

În cauză, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii întregii activități infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

În ală ordine de idei, săptămâna trecută, polițiștii de frontieră au descoperit peste 15 tone de deşeuri din haine şi încălţăminte second hand într-un autocamion la Punctul de Trecere a Frontierei (PTF) Vama Veche.

 

Camion, cu peste 15 tone de deșeuri de haine şi încălţăminte second hand, reținut la Vama Veche 

 

Garda de Coastă a anunţat că a fost verificat un autocamion cu remorcă, înmatriculat în România, care dorea să intre în ţara pe la PTF Vama Veche.

Autocamionul era condus de un cetăţean român în vârstă de 28 ani şi transporta haine second hand pentru o societate din România.

“În urma efectuării verificărilor, s-a constatat ca în mijlocul de transport se afla cantitatea de 15.085 de kilograme de haine second hand murdare, rupte, cu un puternic miros de mucegai, fapt pentru care lucrătorii din cadrul Gărzii de Mediu Constanţa le-au catalogat ca fiind deşeuri periculoase şi nu au permis intrarea pe teritoriul României a acestora”, se arată în comunicatul Gărzii de Coastă.

Poliţiştii de frontieră fac cercetări pentru comiterea infracţiunilor de tentativă la importul ilegal de deşeuri şi introducerea de deşeuri în vederea eliminării.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel