Camion, oprit în vama Nadlac. Șoferul român, luat la întrebări, după ce polițiștii au deschis lăzile pentru paleți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Camion, oprit în vama Nadlac. Șoferul român, luat la întrebări, după ce polițiștii au deschis lăzile pentru paleți
Camion, oprit în vama Nadlac. Șoferul român, luat la întrebări, după ce polițiștii au deschis lăzile pentru paleți

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Nădlac II au depistat doisprezece cetăţeni din Irak și Siria, care încercau să treacă ilegal frontiera în Ungaria, ascunşi într-un automarfar fără încărcătură.

În data de 10.02.2021, în jurul orei 00.30, la Punctul de Trecere a Frontierei Nădlac II, poliţiştii de frontieră au efectuat controlul asupra unui ansamblu rutier fără încărcătură, format din cap tractor și semiremorcă, condus de un cetățean român.

În urma efectuării controlului amănunţit al mijlocului de transport au fost descoperiţi, ascunşi în interiorul lăzilor pentru paleți ale semiremorcii, doisprezece cetăţeni străini.

Persoanele au fost preluate și transportate la sediul sectorului pentru cercetări. În cadrul verificărilor preliminare, s-a stabilit că sunt cetățeni din Irak și Siria, cu vârste cuprinse între 18 și 51 de ani.

În continuare, poliţiştii de frontieră efectuează cercetări în vederea stabilirii activității infracționale, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsurile legale care se impun.

De asemenea, poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Borș I au depistat doi bărbați din Ghana care au încercat să treacă ilegal frontiera de stat, prezentând la control documente spaniole care aparţineau altor persoane.

 

Doi bărbați au încercat să înșele vigilența polițiștilor de frontieră și s-au legitimat cu actele alor persoane

 

În data de 08.02.2022, la Punctul de Trecere a Frontierei Borș I s-a prezentat pentru a ieși din țară un cetățean Ghana, la volanul unui autoturism Opel Corsa, înmatriculat în Spania. Alături de acesta călătoreau doi bărbați, pasageri în autoturism. Unul dintre aceștia s-a legitimat cu un pașaport spaniol, iar celălalt, pe lângă pașaportul eliberat de autoritățile din Ghana, a prezentat și un document tip permis de rezidență spaniolă.

Cu ocazia verificării celor trei documente, poliţiştii de frontieră au constatat faptul că între persoanele prezente la control şi fotografiile din actele prezentate există diferenţe de fizionomie, motiv pentru care acestea au fost conduse la sediul instituției pentru cercetări.

În urma verificărilor s-a stabilit că cei doi pasageri sunt cetăţeni din Ghana, în vârstă de 40, respectiv 45 de ani, iar documentele prezentate la control nu le aparțin.

Oamenii legii au iniţiat cercetările cu privire la săvârșirea infracţiunilor de trafic de migranți pentru șofer și fals privind identitatea, tentativă de trecere frauduloasă a frontierei de stat pentru cei doi pasageri, urmând ca la finalizarea cercetărilor să fie dispuse măsurile legale care se impun.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel