Timmermans: "Guvernul a IGNORAT raportul MCV. Nu am văzut PROGRESE. Să nu facem paşi ÎNAPOI"

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Frans Timmermans a adus critici dure cu privire la modul în care Guvernul a decis să ignore raportul MCV. Prim-vicepreședinte al Comisiei Europene a mai atras atenţia guvenranţilor să nu facă paşi înapoi privind lupta împotriva corupţiei. 

"Am spus foarte clar că vreau să discut cu Guvernul român despre recomandările Comisiei Europene din raportului MCV, i-am trimis documentele premierului şi sper că experţii noştri se vor întâlni curând pentru a discuta toate punctele. Vrem să fim siguri că vom înregistra progrese în privinţa statului de drept din România şi vrem să ne asigurăm că lupta împotriva corupţiei nu este abandonată, ceea ce este foarte important pentru această ţară" , a declarat frans Timmermans la ieşirea de la SNSPA.

 

"De la publicarea MCV nu au existat progrese"

 

Privind posibilitatea activării articolului 7 în cazul României, Frans Timmermans a atras atenţia că până acum, Guvernul a ignorat teate recomandările venite de la Comisia Europeană.

"De la publicarea MCV nu am văzut progrese. Aam văzut doar o ignorare a documentelor UE din partea Guvernulul României. Aş vrea să stăm la masă, să trecem prin toate punctele din raportul MCV şi să vedem dacă le putem rezolva. Sunt aici în spritul cooperării. Chestiunea este foarte serioasă. M-am oferit de foarte multe ori atunci când Guvernul pune la cale o nouă legislaţie, să vină să ne sfătuim, să ne ceară acordul părerea, ca să nu mai facă paşi în direcţia greşită. Ştiu că e necesară transpunerea deciziilor CCR, dar la fel de important e să nu facem paşi înapoi în privinţa luptei anticorupţie", a mai declarat prim-vicepreședinte al Comisiei Europene.

Frans Timmermans a primit titlul de Doctor Honoris Causa din partea Școlii Naționale de Studii Politice și Administrative, după care a avut o nouă întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă.

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel