Theresa May merge la Bruxelles. Speră să-i CONVINGĂ pe oficialii europeni

Andreea Cosma |
Data publicării:

Premierul britanic merge astăzi la Bruxelles, în marja summitului Consiliului European, cu speranţa că îi va determina pe oficialii Uniunii Europene să aprobe amânarea Brexit-ului, potrivit EFE.

Se preconizează că reuniunea liderilor comunitari va începe la ora 14:30 GMT, iar la finalul acesteia, în jurul orei 18:00 GMT, şefa guvernului de la Londra, Theresa May, preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, vor susţine o conferinţă de presă comună.

În paralel, liderul opoziţiei britanice, laburistul Jeremy Corbyn, se va afla şi el, joi, la Bruxelles, unde se va întâlni cu negociatorul-şef al UE, Michel Barnier, cu secretarul general al Comisiei Europene, germanul Martin Selmayr, şi cu mai mulţi şefi de stat din grupul Celor 27, pentru a discuta despre criza Brexit-ului.

Citește și: Britanicii vor AMÂNAREA Brexitului

Cu nouă zile înaintea datei prevăzute pentru Brexit, 29 martie, premierul britanic Theresa May le-a cerut miercuri liderilor europeni o amânare până la 30 iunie, cu scopul ca ţara sa, incapabilă să se adune în jurul unui acord de separare, să evite o ieşire fără o plasă de siguranţă.

Premierul conservator şi-a afirmat de asemenea intenţia de a prezenta din nou Camerei Comunelor tratatul de retragere încheiat cu Bruxellesul, cu modificări, "cât mai repede posibil", fără a preciza vreo dată. May a dorit să ceară săptămâna aceasta încă o dată un vot al deputaţilor britanici asupra acordului deja respins de două ori, dar preşedintele Camerei Comunelor, John Bercow, a spus că guvernul nu poate supune pentru a treia oară votului acestei camere a parlamentului acordul privind Brexit-ul, cu excepţia cazului în care documentul ar fi revizuit substanţial.

Citește și: BREXIT. UE, răspuns pentru Marea Britanie. Condiție CLARĂ

Preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, a anunţat miercuri seară că liderii ţărilor din Uniunea Europeană sunt dispuşi să accepte "o scurtă prelungire" a perioadei care precede Brexit-ul, însă doar dacă parlamentul britanic va aproba acordul ieşirii Regatului Unit din UE deja negociat cu premierul Theresa May. Subiectul va fi discutat în cadrul Summitului UE ce are loc joi şi vineri la Bruxelles.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel