Tânăr român, infectat cu COVID, s-a sinucis într-un spital din Arad 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Medic român, deplâns de foștii colegi: A realizat mii de operații, a redat sănătatea și speranța bolnavilor!
Medic român, deplâns de foștii colegi: A realizat mii de operații, a redat sănătatea și speranța bolnavilor!

O tragedie a avut loc într-una dintre secţiile destinatele bolnavilor COVID din Arad. Unul dintre pacienţi, în vârstă de doar 28 de ani, şi-a luat viața, cu toate că urma să fie externat.

Nimeni nu-și explică de ce a recurs la acest gest. Medicii spun că în astfel de secţii COVID ar fi bine să existe câte un psiholog care să discute cu pacienţii vulnerabili.  Pacientul era internat în spital de aproape zece zile. Nu avea totuşi o formă gravă a bolii. Duminică dimineaţă, a ieşit din salon să meargă la toaletă.

„A fost observat de către personalul medical, iar pe fondul întârzierii întoarcerii de la baie, asistenta medicală a mers să verifice dacă i s-a făcut rău. În acel moment a constatat că bărbatul a încercat să-şi ia viaţa”, a spus Simina Roz, purtător de cuvânt Spitalul Judeţean Arad, citată de Ștrile PRO TV.

Cu toate că medicii din spital au început imediat manevrele de resuscitare, însă după o oră şi jumătate, a fost declarat decesul. Tânărul nu a lăsat niciun bilet de adio. Specialiştii atrag atenţia că nu doar atmosfera generală în pandemie, ci şi virusul în sine, poate duce la depresii severe. Conducerea spitalului ia în calcul angajarea unor psihologi în secţiile destinate celor infectaţi cu SARS-CoV-2.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel