Zbor direct România - Forli, Italia. Prețul unui bilet va fi de 45 de euro

Andreea Cosma |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Autoritățile arădene anunță introducerea unui zbor direct, începând din iunie, pe ruta Arad - Forli, Italia. Prețul unui bilet va fi de 45 de euro.

Președintele Consiliului Județean Arad, Iustin Cionca, și directorul Aeroportului Arad, Ovidiu Moșneag, anunță deschiderea unor curse regulate de zbor spre Italia, începând cu data de 4 iunie 2021, operate de compania Lumiwings, o companie aeriană grecească, cu baza în oraşul italian Forli.

„Deschiderea unei curse regulate de avion Arad-Forli (Italia) vine după nouă ani de la ultimul anunț referitor la zboruri noi spre Italia de la Arad. Între timp, așa cum știți, aeroportul nostru a fost victima lucrărilor la autostradă, în sensul în care a trebuit închis pe perioada lucrărilor și i-a fost scurtată pista de aterizare. Din anul 2016 am lucrat la Consiliul Județean pentru atragerea unei companii care să repună în valoare Aeroportul Arad. Am început cu zborurile charter, în colaborare cu agențiile de turism am deschis destinații estivale spre Turcia. Am fost la cartierul general Ryanair, să încercăm includerea Aradului în planul lor de dezvoltare. Am avut un angajament ferm al Tarom pentru curse regulate Arad-București. Am inițiat discuții cu autoritățile din Verona pentru reluarea curselor înspre Arad. Am purtat discuții cu WizzAir. Niciuna dintre aceste piste nu a funcționat, iar în anul 2020, ca efect al pandemiei, companiile respective au renunțat la planurile de dezvoltare, restrângându-și zborurile din România. Destinația pe care o deschidem astăzi leagă două regiuni cu parteneriate economice cu rădăcini în anii 1990: Arad și Emilia-Romagna. Regiunea italiană este și una dintre principalele destinații turistice pe timpul verii, dar și o zonă de unde au venit foarte mulți investitori italieni și studenți italieni la Arad”, declară Iustin Cionca.

La rândul său, Ovidiu Moșneag, directorul aeroportului arădean, spune că aceste curse regulate spre Italia reprezintă o deschidere importantă pentru Arad și zonele adiacente: „Aeroportul este funcțional 24 de ore din 24 pentru orice situație, oamenii sunt pregătiți. Ei sunt la post la orice secundă. Toate dotările și tot ce este necesar există în Aeroport. Sigur, ne dorim să schimbăm dotările din 1986 și ne dorim accesarea fondurilor prin POIM pentru a aduce echipamentele la standardele de astăzi, pentru că Aeroportul Arad nu deservește doar arădenii. Este un serviciu adresat unei regiuni”.

Iulian Scrieciu, reprezentantul companiei Lumiwings, a declarat că Aradul a fost ales ca urmare unor studii de piață și cercetări extinse, care au scos la iveală faptul că la Arad există un potenţial foarte mare.

Compania ar fi dorit să înceapă zborurile din aprilie, însă din cauza pandemiei şi a restricţiilor a amânat lansarea rutei.

Prețul unui bilet ar urma să fie 45 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel