Tânăr român, dispărut în Franța. Familia îl caută cu disperare: „Este schizofrenic și se află sub tratament“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Attila Varga are 32 de ani, este schizofenic și a dispărut din 9 octombrie din Villeurbanne, Franța. Familia sa îl caută cu disperare și se teme pentru viața lui.

Attila Varga, un tânăr român, în vârstă de 32 de ani, care suferă de schizofrenie, este dat dispărut de familie după ce a dispărut în Franța din 9 octombrie. Deși locuia în Villeurbanne altărui de mama și de tatăl lui vitreg, familia lui  și-a extins cercetările în Saint-Etienne, unde a fost văzut miercurea trecută de un tânăr de 24 de ani.

Părinții săi nu au avut nicio veste despre Attila Varga, dar consideră că această dispariție este îngrijorătoare, deoarece tânărul suferă de grave probleme de comportament:„Este schizofrenic și se află sub tratament. Este bolnav, nu vorbește foarte bine franceza și este foarte vulnerabil”, descrie tatăl său vitreg. „A mai plecat de acasă una, două, până la cinci zile, dar niciodată atât de mult. Ultima dată, a fost găsit în Ain", declară tatăl său vitreg pentru radiocapitole.fr.

Tatăl său vitreg, originar din Lyon și căsătorit cu mama lui Attila, româncă, au deus sesizări la poliție în mai multe regiuni unde ar fi fost vazăut tânărul. De asemenea, au postat afișe pe străzile din centrul orașului Saint-Etienne.

Prima speranță, de la un tânăr din Etienne

Afișul care semnala dispariția tânărului a fost văzut chiar din prima zi de un tânăr de 24 de ani Stéphane. „Când am văzut această față, am recunoscut-o imediat. Cu o zi înainte, l-am văzut traversând rue Michelet și am fost provocat de felul în care a mers, dar nu i-am vorbit”, a afirmat tânărul din Etienne.

Francezul de 24 de ani a decis să sară în ajutorul părinților săi, astfel că a publicat și el afișele care semnaleaza dispariția lui Varga Attila în Clermont-Ferrand, Riom și Roanne, dar și pe rețelele de socializare, potrivit  radiocapitole.fr.

Attila Varga are 1,50 m înălțime și cântărește 40 kg. Are părul negru și tenul mat. În momentul dispariției sale (în Villeurbanne), purta un pulover cu glugă, pantaloni de jogging și o pereche de adidași negri.

[citeste si]


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel