Tânăr ROMÂN de 16 ani, ARS pentru un selfie, transferat în Belgia. Familia are nevoie de AJUTOR

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Tânărul de 16 ani, cu arsuri pe 60% din suprafata corpului, a fost transferat la Spitalul Militar din Belgia, informează Știrile PRO TV

Adolescentul s-a urcat duminică pe podul CFR Herăstrău din Capitală ca să facă un selfie. La spital a ajuns și prietenul său, care a sărit să îl ajute și a suferit răni la mâini. Pentru ampla operațiune de recuperare a băieților a fost nevoie de zeci de pompieri. Alarmant este că astfel de episoade au mai avut loc acolo.

Au fost trei prieteni în parcul Herăstrău, însă cel de 16 ani a dat dovadă de inconştiență în momentul în care a vrut să îşi facă o fotografie de la înălţime. Tânărul a urcat pe arcada podului de cale ferată, care traversează zona, iar în momentul în care s-a apropiat la mai puţin de un metru de linia de înaltă tensiune s-a produs nenorocirea.

 

„Operaţiunea a fost extrem de dificilă” 

 

Lt. col. Florin Gheorghe, ISU București Ilfov: „Operaţiunea a fost extrem de dificilă datorită curenţilor foarte înalţi din zona în care s-a desfăşurat operaţiunea de salvare. O zonă extrem de riscantă. Este vorba despre un curent de 27000 de volți."

Unul dintre cei care îl însoţeau n-a ţinut cont de riscuri şi a încercat să îl ajute. L-a imobilizat ca să nu se mai apropie de linia aflată sub tensiune. Astfel s-a ars pe mâini, dar nu şi-a abandonat amicul până la venirea pompierilor.

Pentru salvarea celor doi tineri a fost o amplă acţiune de salvare. Au venit zeci de salvatori, s-a cerut decuplarea tensiunii pentru că operaţiunea să fie dusă la bun sfârşit.

Lt. col. Florin Gheorghe, ISU București Ilfov: „Acţiunea foarte dificilă în zona parcului. Am acţionat cu o autospecială de salvare de la înălţimi. Una dintre victime a fost extrasă pe picioare, suferind arsuri la nivelul membrelor superioare. Cea de a doua victimă a fost extrasă cu ajutorul autoscării pentru salvare de la înălţimi cu ajutorul tărgii şi predata echipajelor de ambulanţă."

 

Alexandru, tânărul cu arsuri pe 60% din suprafata corpului

 

Din cauza arsurilor suferite pe aproximativ 60 la sută din suprafaţa corpului, adolescentul de 16 ani a avut nevoie de primele îngrijiri medicale chiar la faţa locului. Medicii SMURD au fost nevoiţi minute în şir să-l stabilizeze pentru ca apoi să-l ducă de urgenţă la Spitalul Floreasca.

Podul de la marginea parcului Herăstrău este cunoscut ca locul în care s-au întâmplat cele mai multe astfel de accidente.

Alexandru, tânărul cu arsuri pe 60% din suprafata corpului, este elev la Colegiul National de Arte Dinu Lipatti, la Actorie.

Puteți dona pentru Alexandru în contul:

Stefan Rebeja
IBAN: RO11INGB0000999904084801

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel