Tânăr român, condamnat în Belgia după un furt într-un magazin hi-tech: A furat opt laptopuri și 14 telefoane mobile

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un hoț român a furat opt laptopuri și paisprezece telefoane mobile dintr-un magazin de calculatoare din Bree, Belgia. Bărbatul a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare și o amendă de 800 de euro. 

Un hoț român în vârstă de 33 de ani este condamnat la 18 luni de închisoare pentru spargerea unui magazin de calculatoare din Bree. Bărbatul a fugit cu opt laptopuri și paisprezece telefoane mobile.

În data de 12 iulie 2019, în jurul orei 3 dimineața, poliția a fost sesizată cu privire la o spargere la un magazin de calculatoare din Bree. Hoțul sărise peste gard și a reușit să intre în clădire printr-un geam spart. Pe tejghea au fost găsite cioburi de sticlă și o rangă. În total, au fost furate opt laptopuri și paisprezece telefoane mobile.  

Tânăr român, condamnat în Belgia după un furt într-un magazin hi-tech

 

În timpul anchetei, au fost găsite urme de ADN ale hoțului. În scurt timp, a fost găsită o potrivire cu românul în vârstă de 30 de ani, care era deja cunoscut în Luxemburg pentru infracțiuni similare. "Înclinația sa infracțională este demonstrată de faptul că poate fi găsit în mai multe bănci ADN din Europa", a precizat judecătorul din Tongeren în sentință.

Miercuri, bărbatul a primit o pedeapsă de 18 luni de închisoare și o amendă de 800 de euro.

 

Un alt hoț român a fost condamnat la 36 de luni de închisoare pentru 13 furturi în Belgia. În timp ce o bunică și nepotul ei le distrăgea atenția pensionarilor, bărbatul se strecura în casele lor.

Belgia. Un român, creierul unei escrocherii de proporții

 

Gașca de hoți, condusă de un român, în vârstă de 57 de ani, și o iugoslavă, în vârstă de 50 de ani, a activat în 2021 și a acționat mereu cu același modus operandi. Bunica, în vârstă de 50 de ani, împreună cu nepotul ei, au sunat la ușa victimelor în vârstă pe care le-au selectat cu grijă. Cu o scuză, a încercat să distragă atenția oamenilor. Ea a cerut să bea ceva, să împrumute un pix sau să închirieze casa.

Când femeia și nepotul ei stăteau de vorbă cu victimele, românul a profitat de ocazie pentru a intra și a percheziționa casa. Gașca era în principal după bijuterii și bani.

În total, bărbatul, bunica și nepotul ei au fost legați de 13 fapte din Maasmechelen, Lanaken, Genk, As, Voeren, Houthalen și Kortenaken din Belgia. Dar au încercat să-și pună amprenta și în afara Limburgului, cum ar fi în Tienen, Glabbeek și Heist-op-den-Berg. Chiar și în Țările de Jos sunt legați de furturi.

„Bunica și nepotul distrăgeau atenția, iar bărbatul le lua banii și bijuteriile”

 

În cele din urmă, hoții au fost demascați verificând plăcuțele de înmatriculare ale Mercedes-ului și Fordului cu care se deplasau. Erau pe numele soției romanului. În cele din urmă, mașina a fost depistată pe Kerkplein din As, după care suspecții au fost arestați.

„Verificarea telefonului românului a dus la unele dovezi, precum fotografii cu o mulțime de bani pe măsuța de cafea”, a spus procurorul. Exista și o legătură cu un bijutier suspect din Anvers. „Am găsit mesaje vocale în care bărbatul l-a întrebat pe bijutier cât ar putea obține pentru bijuteriile pe care dorea să le vândă. Bijutierul respectiv este cunoscut și pentru că primește bunuri furate”, a spus procurorul.

Bărbatul român a fost condamnat la 36 de luni de închisoare și o amendă de 2.000 de euro. Femeia iugoslavă trebuie să meargă la închisoare pentru 30 de luni și să plătească o amendă de 1.200 de euro. Soția românului a fost urmărită penal pentru că se afla în posesia unor bijuterii furate, dar a fost achitată. „Când primești o bijuterie de la partenerul tău, nu crezi că ar fi putut fi furată. Clienta mea a fost fericită că a primit un cadou”, a spus avocatul ei. Nepotul nu a fost urmărit penal pentru că este minor.

În total, trebuie să despăgubească trei victime. Este vorba despre sume de 550 de euro, 500 de euro și 750 de euro. Celelalte interese civile sunt păstrate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel