Tânăr român, ales consilier local într-un sector al Lisabonei. Sergiu: „Vreau să fiu vocea tinerilor și a comunității românești“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Sergiu Senciuc, un tânăr român de 20 de ani, originar din județul Suceava, a candidat, anul trecut, la alegerile locale din Portugalia. Recent el a preluat un mandat de consilier local al sectorului Penha de França - Municipiul Lisabona devenind, probabil, cel mai tânăr ales local român.

Sergiu Senciuc are 20 ani și este din localitatea Dumbrava, comuna Grănicești.  Săptămâna aceasta el a devenit consilier local într-un sector al Lisabonei din partea Partidului Popular.

De 15 ani este stabilit în capitala Portugaliei, Lisabona. El studiază Relații Internaționale la Universitatea Lisabona și este reprezentantul Comunității de elevi şi studenți români din Portugalia.

În toamna anului trecut, când avea 19 ani, a candidat din partea CDS-Partidul Popular, pentru Consiliul Local al Sectorului Penha de França din Lisabona pe locul 5. Formațiunea politică din care face parte a obținut doi reprezentanți în Consiliul Local, iar pentru că în Portugalia se aplică sistemul rotativ pentru aleșii locali, din 19 aprilie a devenit consilier local.

Sergiu: „Vreau să fiu vocea tinerilor și a comunității românești“

 

 Un nou capitol. Ieri, 19 aprilie 2022, am preluat un mandat de consilier local al sectorului Penha de França - Municipiul Lisabona devenind, probabil, cel mai tânăr ales local român.În Portugalia se aplică sistemul rotativ pentru aleșii locali.

Pe 26 septembrie 2021 au avut loc alegeri, iar CDS-Partidul Popular, forța politică pe care o reprezint, a intrat în Consiliul Local, având dreptul la 2 reprezentanți.Ieri a fost prima ședință la care am participat în calitate de consilier local (deputado na Assembleia de Freguesia)

.Am candidat cu scopul de a fi vocea tinerilor și a comunității românești din Penha de França și sper din suflet să nu dezamăgesc.

Vezi și: Un român, candidat la alegerile locale din Portugalia: La un pas să devină viceprimarul unui sector din Lisabona

Vă mulțumesc frumos, încă o dată, tuturor celor care ne-ați susținut și votat! Doamne ajută!“, spune tânărul ales local român.

De remarcat că în Portugalia se poate candida și vota de la 18 ani la alegerile locale și parlamentare, iar Sergiu avea 19 ani în ziua scrutinului.

Sergiu Senciuc a fost președinte al PNL Diaspora-Portugalia, dar a părăsit partidul după ce Ludovic Orban a pierdut președinția PNL, iar acum susține Forța Dreptei.

Tânăr român, ales consilier local într-un sector al Lisabonei

 

„Am 19 ani. Cinci i-am petrecut în România, Dumbrava, un sat minunat din comuna Grănicești. Alți 14 ani i-am trăit în capitala țării mele adoptive, Lisabona – Portugalia. În Penha de França am urmat învățământul primar și liceal și mi-am câștigat primii bănuți. Pe strada Morais Soares, locaș des frecventat în campaniile electorale, am făcut primele selfie-uri cu lideri politici locali și naționali. Urmăream cu maxim interes orice mișcare politică și colectam toate pliantele aruncate pe jos. (Încă le am într-o cutie, pe un dulap).

În Penha de França locuiesc aproximativ 35.000 de persoane, o parte semnificativă aparținând comunității românești. Oameni harnici și mereu cu un zâmbet pe buze. Vârstnici sau copii, muncitori calificați sau șomeri, portughezi sau români, toți sunt egali în fața puterii locale. Toți au nevoie de răspunsuri obiective și rezolvarea problemelor cu care se confruntă zi de zi.A vorbi este ușor, în schimb, a face ceva implică un efort dublu. Îmi doresc să fiu vocea concetățenilor și vecinilor mei în Primărie, dar în același timp să reprezint tineretul. Să demonstrez că se poate și în străinătate, și mai ales dacă ești tânăr. Pentru noi, contează mult să ne facem auziți.

Revenind la subiectul alegerilor, vă spun deschis că nu promit nimic. Absolut nimic. Suntem sătui de politicieni care mint și dezamăgesc. Candidatura mea ia naștere pe baza unor valori și principii sănătoase: seriozitate, onestitate și competență. Intru în această provocare electorală știind că Bunul Dumnezeu mă va călăuzi, iar electoratul va acorda o șansă unui proiect de suflet pentru comunitatea locală. Cu credință putem muta munții și lăsa o amprentă pozitivă în urma noastră!”, spune Sergiu într-o adresare către comunitatea română din Penha de França la momentul alegerilor locale de anul trecut.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel