Supă de cartofi și urzici. O rețetă de post delicioasă și bună dacă ții dietă

Urzica comună vă va ajuta să slăbiți rapid și să vă mențineți greutatea. Frunzele de urzică conțin vitaminele C, E și K, precum și multe alte substanțe minerale utile. V-am pregătit o rețetă de post delicioasă și sănătoasă cu urzici.

Cele mai utile sunt vârfurile urzicilor, micile petale sunt pline de substanțe nutritive care ajută la pierderea rapidă în greutate în organism.

Urzica este cunoscută pentru că ajută la reducerea poftei de mâncare. Urzica poate fi consumată sub formă de supe, piureuri și mâncăruri, dar se poate face și un ceai special pentru slăbit.

O lingură de urzică se pune într-o cană de apă clocotită și se lasă să stea o jumătate de oră. Se strecoară și se bea câte o jumătate de cană de două ori pe zi, înainte de mese. Acest ceai se bea fără zahăr și miere, dacă doriți să aveți efectul necesar asupra organismului.

Persoanele care au coagularea accelerată a sângelui nu trebuie să mănânce urzică și nici să bea ceai făcut din frunzele ei. Însă. mâncarea de urzici este extraordinar de sănătoasă pentru toată lumea.

 

Supă de cartofi și urzici - O rețetă de post simplu de făcut

Cu 10% proteine și toate mineralele și vitaminele, urzica constituie un superaliment plin de minuni! Primăvara, orice rețetă care cere ceva verde are potențialul de a deveni o rețetă de urzici. Puteți face această supă de urzici prezentată mai jos și chiar o puteți îmbogăți cu spanac sau pesto, busuioc și orice condimente caare vă plac.

 

Ingrediente

 

- 1 lingură de ulei de măsline

- 130g de frunze tinere de urzică (proaspete, nu uscate)

- 1 praz mare, curățat și tocat mărunt SAU 4 șalote mari SAU o ceapă medie

- 2-3 linguri de lapte de nucă sau de cânepă fără lapte

- Sare (opțional) și piper negru

- 700g cartofi, curățați și tăiați în cubulețe

- 900ml de bulion vegan

 

Garnituri opționale:

- Iaurt fără lapte

- Pătrunjel sau creson tocat fin

 

2. Supă de ca... (supa-urzici-2.png)

 

Supă de cartofi și urzici - Metoda de preparare

 

1. Într-o cratiță mare, se sotează prazul/șalota/ceapa în ulei.

2. Se reduce focul și se acoperă. Gătiți timp de 5 minute până când ceapa devine translucidă, dar nu se rumenește.

3. Adăugați puțin bulion dacă este necesar pentru a preveni lipirea.

4. Adăugați cartofii și gătiți, acoperit, timp de 5-10 minute.

5. Se amestecă din când în când, adăugând puțin bulion pentru a preveni lipirea.

6. Se amestecă restul de bulion și se aduce la fierbere.

7. Se acoperă cratița și se lasă să fiarbă la foc mic timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când cartofii sunt fierți.

8. După aproximativ 5 minute, adăugați urzicile.

9. Adăugați laptele în supă și apoi amestecați bine.

10. Se condimentează după gust.

11. Serviți supa caldă în boluri, fiecare cu câte un strop de iaurt și garnitură de ierburi, dacă se folosește.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News


Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy