Sumarul evenimentelor de azi, 8 septembrie: Cele mai importante subiecte ale amiezii

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
stirea_zilei_sumar
stirea_zilei_sumar

Știri Diaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante titluri apărute în prima parte a zilei.

-  Bilanț Coronavirus România, 8 septembrie. Cifrele zilei!. Grupul de Comunicare Strategică a anunțat numărul românilor infectați cu coronavirus. Informațiile sunt date publicității marți, 8 septembrie 2020, ra 13.00.

-  Se schimbă regulile pe aeroportul Henri Coandă: Măsuri noi pentru români. Începând cu data de 9 septembrie a.c., la aeroportul Henri Coandă va fi permis accesul pasagerilor direct la aerogara Plecări, eliminându-se obligativitatea trecerii prin corturile din fața terminalului, anunță CNAB.

-  Zeci de șoferi de TIR s-au implicat în găsirea colegului lor Gheorghe, tatăl a doi copii: „Microbuze spre Italia au luat la rând parcările”. Zeci de șoferi de TIR s-au implicat în încercarea de a-l găsi pe colegul lor, Gheorghe Țănău, dispărut din data de 1 septembrie.

-  Italia. Copil român, infectat cu Covid-19. Un primar adună jucării pentru micuț după ce mama a fost internată: „Oricine dorește poate oferi!”. Detalii AICI

-  Un român ieșit dintr-un magazin cu... un aparat de păcănele: L-a dus pe câmp să-l spargă pentru a scoate banii. Un tânăr  a furat un dispozitiv electronic dintr-un magazin, a dus-o pe un câmp, după care a încercat să îi spargă cutia în care erau depozitați  aproximativ 1.900 de lei.

-   Florin Cîțu: „Vești bune din economie! Nu cred că sunt multe țări care pot arăta o astfel de performanță!”. Ministrul Finanțelor, Florin Cîțu, vine cu ”vești bune din economie, în contextul celei mai mari crize economice din ultima sută de ani”. 

-  Fetiță româncă de 3 ani, ucisă în curtea casei de un TIR scăpat de sub control. Șoferul, mort în cabină (VIDEO) Accident înfiorător în Bucium, la Iași, unde un camion a intrat în curtea unei familii, omorând o fetiță de trei ani care se juca la umbră cu bunica ei.

-  Declaraţii şocante ale tatălui fetei bătute şi umilite la Târgu Jiu: "Au ameninţat-o că dacă spune ceva o omoară". Imaginile cu cele patru fete minore, care-şi umilesc prietena şi o lovesc fără milă, au şocat toată ţara. 

- Cutremur în Marea Britanie: Peste 600.000 de persoane afectate. Un localnic a spus că „a simțit întreaga casă tremurând” când a avut loc cutremurul. Aproximativ 610.000 de persoane locuiesc în zona afectată.

-  Liviu Dragnea dă vina pe Anca Alexandrescu: „În niciun trust de presă nu se fac interviuri în maniera asta”. Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost audiat, marţi, prin videoconferinţă, la Judecătoria Sectorului 5.

 

Știrile amiezii din DIASPORA

 

-  Spania. Experiența unui medic moldovean:  "Oamenii ne anunță când au contactat cu pacienți bolnavi de COVID" . Persoanele din Spania care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 sunt testate obligatoriu. 

-  Declarație șocantă a unui înalt oficial: „Covid a luat viața celor care și așa erau o povară pentru ei și pentru cei din jur”. Șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP) din Republica Moldova, Nicolae Furtună, a făcut o declarație șocantă

-  Italia extinde măsura de carantină pentru români până pe 7 octombrie. Guvernul italian a prelungit până la 7 octombrie măsurile menite să stopeze răspândirea noului coronavirus, potrivit unui decret emis de premierul Giuseppe Conte.

- Tânăr șofer român de TIR, în comă nevinovat, după un accident: „Apelăm la sufletele dumneavoastră, a tuturor!” Un tânăr șofer de TIR din Bistrița, care e în comă nevinovat, după un accident, are nevoie de ajutor. Familia și apropiații au lansat un apel pentru a-l salva pe Ștefan Dobozi.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel