Spania. Experiența unui medic moldovean:  "Oamenii ne anunță când au contactat cu pacienți bolnavi de COVID" 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
stefan_botnaru_medic_spania
stefan_botnaru_medic_spania

Persoanele din Spania care au intrat în contact cu bolnavi de COVID-19 sunt testate obligatoriu. În plus, oamenii anunţă medicii de familie și anunță că au fost în contact cu o persoană infectată cu COVID și cer ajutor.

 

Indiferent de rezultatul testului la COVID-19, persoanele trebuie să stea în carantină 14 zile, deoarece simptomele pot apărea și la a zecea zi, povesteşte un medic moldovean, care lucrează ca medic de familie la Barcelona.

„Spre exemplu, dacă la a zecea zi a avut ultimul simptom, ea încă trei zile trebuie să stea în carantină după care să revină la serviciu”, a precizat Ștefan Botnaru. Contacții cu persoanele bolnave de COVID-19 se consideră cei care au stat la o distanță mai mică de doi metri, mai mult de 15 minute alături de un bolnav, fără să se protejeze. Această persoană este plasată în carantină și este testată, susține doctorul.

Medicul spune că în Spania cetățenii sunt responsabili și în cazul când au fost testaşi pozitiv, anunță atât oamenii cu care a intrat în contact, cât și medicii de familie, scrie tv8.md.

„Oamenii trebuie să fie responsabili și să îi anunțe pe toți contacții lor că au avut testul COVID pozitiv”, susține medicul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel