Liviu Dragnea dă vina pe Anca Alexandrescu: „În niciun trust de presă nu se fac interviuri în maniera asta”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost audiat, marţi, prin videoconferinţă, la Judecătoria Sectorului 5, în procesul prin care a contestat interdicţia de a mai lucra la atelierul penitenciarului Rahova, primită după interviul dat Ancăi Alexandrescu şi difuzat la Realitatea Plus.

Cu acest prilej, Dragnea a declarat în faţa judecătorilor că de fapt el nu avea intenţia să dea un interviu, ci pur şi simplu a avut o conversaţie cu Anca Alexandrescu, pe care aceasta a înregistrat-o şi apoi a făcut-o publică fără permisiunea lui. În sprijinul spuselor sale, fostul lider al social-democraţilor a susţinut că la discuţie a asistat şi partenera sa de viaţă, Irina Tănase, care era îmbrăcată în pijamale.

„Nu m-am gândit că voi fi sancţionat pentru că am avut o conversaţie online cu altă persoană, conversaţie care, în viziunea mea, nu a avut caracterul unui interviu acordat unui trust de presă. Declar faptul că după încheierea conversaţiei online, interlocutoarea mea mi-a comunicat faptul că a înregistrat conversaţia şi că urma să o pună pe Facebook. În privinţa acestui aspect nu am avut nicio putere de decizie întrucât din interiorul penitenciarului nu pot avea control asupra a ceea ce se întâmplă în exteriorul penitenciarului. De 2 luni şi jumătate stau închis în cameră 23 de ore pe zi. (…) Aş vrea să mai spun că în această conversaţie am fost 3 persoane. Doamna Alexandrescu, eu şi partenera mea de viaţă, Irina Tănase, şi ea trecută pe lista de persoane aprobate. Pentru informarea dumneavoastră, partenera mea de viaţă era acasă, îmbrăcată în pijamale şi Anca Alexandrescu era în bucătărie, îmbrăcată lejer. În nicio ţară, în niciun trust de presă, nu se fac interviuri în maniera asta. (…) Dreptul la muncă nu poate fi decât suspendat temporar, nu spune că poate fi ridicat. Sunt inginer auto şi asta e meseria mea. Am primit foarte multe evidenţieri şi recompense datorită modului în care am muncit la garaj”, a declarat Dragnea în instanţă.

 

Liviu Dragnea: „Nu m-am gândit că în această ţară poţi fi pedepsit că-ţi exprimi nişte opinii”

 

Nu în ultimul rând, Liviu Dragnea a mai susţinut că a fost sancţionat pentru că şi-a fi exprimat opiniile.

„Îmi aduc aminte din nou ce scria la acea motivare a penitenciarului, că mi-am exprimat opinii, că ştiam de impactul pe care o să-l aibă o discuţie a mea cu cineva. Înseamnă că ăsta e adevărul, asta e explicaţia pentru care de un an şi jumătate îmi este interzis, încălcând dreptul de a lua legătura cu presa, în ciuda nenumăratelor solicitări de la presă. De asemenea trebuie să fiu pedepsit, înţeleg, pentru că într-o convorbire îmi exprim nişte opinii. Recunosc că nu m-am gândit că în această ţară poţi fi pedepsit că-ţi exprimi nişte opinii", a concluzionat Dragnea în expunerea sa, potrivit Ziare.com.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel