Italia. Copil român, infectat cu Covid-19. Un primar adună jucării pentru micuț după ce mama a fost internată: „Oricine dorește poate oferi!”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

O familie de români a fost depistată pozitiv cu noul coronavirus, în Ribera, Sicilia, Italia. 

Mama, tatăl și copilul s-au întors din vacanța din România, iar în timp ce făceau carantina au fost depistați pozitivi la noul coronavirus. Mama copilului a fost internată la spitalul din Palermo, iar tatăl și micuțul au rămas în continuare în izolare acasă.

Primarul localității, Carmelo Pace, a lansat un apel public pentru micuț. El a organizat o strângere de jucării pentru copil să aibă activitate cât stă în izolare.

„Am fost informat de ASP (Azienda Sanitaria Provinciale) că pe teritoriul localității noastre au fost depistate trei persoane cu Covid-19. Este vorba despre o întreagă familie (tată, mamă și fiu) de origine română care s-a întors la Ribera de câteva zile, după ce și-a petrecut vacanța în România. Încă de la sosirea lor în Italia cei trei au intrat în izolare la domiciliu și nu au mai avut niciun contact cu alte persoane. Ei se află în continuare acasă și sunt sub supravegherea medicului lor de familie. Recomand tuturor cetățenilor să respecte măsurile de prevenție: cele de igienă personală și de distanțare.

Sunt necesare jucării pentru copilul de origine română care a fost depistat pozitiv la Covid 19 după ce s-a întors din România. Mama a fost internată în spital la Palermo, iar tatăl și fiul sunt acasă, în izolare. Micuțul nu prea are cu ce-și petrece timpul și de aici necesitatea unui act de solidaritate din partea noastră. Oricine dorește poate oferi jucării sau alte obiecte de petrecere a timpului liber. Cei interesați pot contacta Poliția municipală din Ribera”, transmite primarul, potrivit corrieredisciacca.it.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel