Sumarul evenimentelor de azi, 14 iulie: Cele mai importante subiecte

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
stirea_zilei_sumar
stirea_zilei_sumar

Știrile zilei, 14 iulie. ȘtiriDiaspora îți prezintă, pe scurt, cele mai importante informații apărute în prima parte a zilei.

- Președintele Klaus Iohannis a susţinut, o declarație de presă, la Palatul Cotoceni, în contextul în care în Senat a fost prelungită dezbaterea pe legea carantinei. El a făcut un APEL ferm către PSD: „Aprobați LEGEA carantinării. Această tergiversare este intolerabilă. Veți fi moralmente RĂSPUNZĂTORI de MOARTEA a sute de ROMÂNI!”, a spus șeful statului, afirmând că este siderat de comportamentul PSD.

- Austria interzice accesul românilor în țară și pe cale aeriană. Începând de joi, 16 iulie, Austria interzice cursele aeriene regulate directe din zece state, printre care România şi toate ţările din Balcanii de Vest, conform unui ordin al ministrului sănătăţii, Rudolf Anschober. 

- O nouă creștere alarmantă a numărului de cazuri de coronavirus. Alte 637 de noi îmbolnăviri au fost raportate marți în România, bilanțul ajungând la 33.585, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică. În ultimele 24 de ore, au fost făcute 14.237 de teste. De asemenea, în ultima zi au fost raportate 30 de decese din cauza COVID-19.

- Un bărbat de 31 de ani a murit, marți, după ce mașina în care era, parcată, a fost strivită de un stâlp de iluminat public, lovit la rândul său de un camion. În mașină acesta se afla și cu unul dintre copii de doar 3 ani. Detalii și VIDEO - AICI.

- Ziua Franței. Președintele interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a fost singura personalitate publică de la recepția organizată la Ambasada Franței, cu prilejul Zilei Naționale a Republicii Franceze, care nu a purtat mască de protecție. Iată DOVADA

- Decizie definitivă: Victor Ponta a plagiat și rămâne fără titlul de doctor. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins definitiv cererea prin care fostul premier Victor Ponta a solicitat anularea ordinului ministrului Educaţiei prin care i-a fost retras în anul 2016 titlul de doctor în drept.

Știrile amiezii din DIASPORA

 

- Coronavrus diaspora: Până astăzi s-au înregistrat 5.108 cazuri de infectare cu noul coronavirus printre românii din Diaspora, potrivit datelor publicate de Grupul de Comunicare Strategică.

- O îngrijitoare româncă din Italia a intrat în vizorul autorităților italiene după ce bătrânul pe care aceasta îl asista a fost găsit mort, în casă, cu mâinile și picioarele legate. Românca a fost interogată de autorități.

- Belgia a raportat marţi zero decese cauzate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, pentru prima dată din 10 martie, reuşind să aducă sub control epidemia după ce a devenit ţara cu cel mai mare număr de victime raportat la numărul de locuitori.

- Un cuplu din Danemarca a avut parte de șocul vieții, după ce a revenit acasă după o ieșire de week-end: Au găsit „parcată“ în sufragerie mașina unor români.

- Pe 10 iulie, a fost descoperit un mic focar COVID19 la  o familie de origine română,  rezidentă în Verona, duă ce s-au întrs dintr-o călătorie în România. Bărbatul se simțise rău şi a ajuns la urgențe unde i s-a făcut un test. Rezultatele testului pentru COVID19 au fost pozitive.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel