Suedia şi Spania au încheiat operaţiunile de evacuare din Afganistan

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Avionul trimis de Forțele Aeriene Române a evacuat un singur conațional din Kabul, ceilalți nu au putut ajunge pe aeroport. FOTO: Facebook @Forţele Aeriene Române
Avionul trimis de Forțele Aeriene Române a evacuat un singur conațional din Kabul, ceilalți nu au putut ajunge pe aeroport. FOTO: Facebook @Forţele Aeriene Române

Suedia şi Spania au anunţat, vineri, încheierea operaţiunilor de evacuare din Afganistan, în contextul în care misiunea trupelor occidentale se va încheia pe 31 august, informează Agenţia France-Presse şi cotidianul Le Matin.

Suedia a evacuat peste 1.100 de persoane din Afganistan. "Condiţiile extrem de dificile şi riscante nu ne-au permis să evacuăm mai mulţi suedezi şi angajaţi locali", a declarat ministrul de Externe de la Stockholm, Ann Linde. Guvernul Suediei va încerca să ofere în continuare asistenţă persoanelor care vor să părăsească Afganistanul cu avioane ale altor ţări.

La rândul său, Spania a anunţat vineri încheierea operaţiunilor de evacuare din Afganistan. Ultimele două curse aeriene din Kabul au ajuns în Abu Dhabi, în Emiratele Arabe Unite.

"Cu aceste două zboruri, evacuarea colaboratorilor din Afganistan s-a încheiat", a comunicat Guvernul de la Madrid. În total, armata spaniolă a evacuat în ultimele zile 1.900 de persoane din Afganistan, titrează Mediafax.

Franţa a anunţat că va încheia vineri seară operaţiunile de evacuare din Afganistan, iar Canada şi Ungaria au sistat deja misiunile de evacuare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel