Suedia. Români, prinși după un jaf ca-n filmul Fast and Furious. Furau din camionul aflat în mers

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Șase români au fost arestați în Suedia, aceștia fiind acuzați că au jefuit un camion, în mers, pe o șosea din sudul țării. 

Presa din Suedia scrie despre un jaf ca-n filme operat de șase români. Aceștia au pus la cale o operațiune inspirată din celebrul film "Fast and Furious" și au furat mai multe electronice dintr-un TIR aflat în mers. Potrivit purtătorului de cuvânt al poliției, Christer Fuxborg, citat de publicația expressen.se, paguba se ridică la peste 50.000 de euro. 

Eroina în această poveste este Micaela, o șoferiță suedeză care a intrat la bănuieli în timp ce se deplasa cu camionul său între localitățile Kristinehamn și Jönköping. Ea a observat că e urmărită de câteva mașini, bănuind ce se întâmplă. 

(w670)

"Pe 24 decembrie, mergeam pe traseul obișnuit, între Kristinehamn și Jönköping. Vorbeam la telefon cu prietenul meu și am observat în spatele meu câteva mașini de culoare închisă. Ciudat este că prietenul meu și cu mine tocmai vorbeam despre faptul că au fost jefuite mai multe camioane în zonă", povestește femeia, pentru publicația amintită.

Femeia a sunat la poliție, timp în care nu s-a oprit din mers

 

Planurile românilor au fost dejucate de Micaela, care acționat într-un mod cu totul neașteptat pentru răufăcători. Amintindu-și discuțiile cu colegii săi, șoferița a sunat la poliție, însă nu a oprit camionul. Profitând de faptul că era pe un drum cu două benzi, relativ necirculat, ea a încetinit până la 50 km/h, pentru le fi mai ușor polițiștilor să-i repereze. 

Totodată, ea a parcurs un sens giratoriu de mai multe ori, pentru a-i întârzia și mai mult pe hoți. 

Cei șase români nu s-au oprit și au continuat s-o urmărească, până la vederea filtrului organizat de poliție, când au încercat să fugă. Ei au fost în cele din urmă arestați.

Hoții stau pe capota mașinii și forțează intrarea în remorcă

 

Potrivit anchetatorilor, hoții au stat pe capota mașinii și apoi, cu ajutorul unui polizor unghiular și a unei bare de metal, au rupt încuietoarea și au intrat în remorcă. Odată intrați în remorcă, aceștia aruncă pur și simplu pe marginea drumului aparatele electronice. În acest caz, paguba s-a ridicat la peste 50.000 de euro.

(w670)

"Mi s-a spus că au furat lucruri de 127.000 coroane suedeze. Am fost atât de șocată, pentru că nu știam că sunt în remorcă, nu mi-am dat seama că au intrat", spune Micaela.

Oamenii legii încearcă acum să-și dea seama dacă cei șase români sunt responsabili și de alte jafuri cu același mod de operare. Procesul se va desfășura la curtea districtului Skaraborg, iar procurorul Berit Andreasson cere ca toți cei șase să fie expulzați din țară.

Foto: Poliția Suedeză

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel