Suedia. Epidemiologul care a gândit strategia anti-COVID: „Numărul mare de morți ne-a luat prin surprindere”

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Foto ILUSTRATIV
Foto ILUSTRATIV

Epidemiologul care coordonează politicile anti-pandemie în Suedia a declarat că numărul mare de decese „a fost o surpriză” și produce îngrijorare.

Dr. Anders Tegnell, epidemiologul-șef al Suediei, a apărut la ediția de joi a emisiunii „The Daily Show with Trevor Noah” în care a vorbit de abordarea controversată a țării sale în lupta cu coronavirusul.

„Nu am luat în calcul niciodată un număr atât de mare de decese, trebuie să recunosc. Am calculat că mai multe persoane se vor îmbolnăvi, dar numărul deceselor ne-a luat prin surprindere", a declarat omul de știință, potrivit Știrile PRO TV.

Tegnell spune că există și părți bune ale strategiei neobișnuite gândită de Guvernul de la Stockholm, care se bazează pe cetățeni să respecte distanțarea socială, fără o serie de reguli stricte impuse de stat.

 

Suedia înregistra peste 3.000 de decese

 

Epidemiologul a admis însă că acest plan nu a funcționat exact așa cum a fost gândit. „Vreau să spun că ne îngrijorează foarte tare numărul mare de decese".

Joi, Suedia înregistra peste 3.000 de decese și peste 24.600 de cazuri. Numărul morților este mult mai mare în Suedia, comparativ cu restul țărilor nordice și al altor state care au impus restricții dure.

Acesta mai spune că Suedia se confruntă cu aceeași problemă pe care o au multe state din Europa - foarte multe decese în azilurile de bătrâni, deși vizitarea acestora a fost interzisă.

„Este foarte dificil să ținem boala departe de aici. Chiar dacă facem tot ce putem, este evident că nu e suficient. Chiar am crezut că aziluri noastre vor reuși să țină departe de ele", a mai spus Tegnell.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel