Suedia. Cum a fost UCIS un ROMÂN. Au ARUNCAT cu un BORCAN cu URINĂ în el

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

În micuțul oraș suedez aflat la patru ore sud-vest cu trenul de Stockholm, povestea românului Gică a rămas o dramă zguduitoare pentru cei 20.000 de locuitori. 

În data de 8 august 2018 Jamil Assaf și cumnata lui, Jamil Dayoub, veniseră să pescuiască în râul din Smedby Park dimineața, la 5.45. Cei doi sună speriați la 112 când văd în iarbă corpul unui bărbat. Are hainele pline de sânge, iar lângă el se află doi colaci de salvare, o pătură, două perne și un con de semnalizat drumuri, relatează libertatea.ro.

Cu opt ore în urmă, la ora 22.00, Emil, un adolescent suedez de 14 ani, merge în Smedby Parken cu două prietene de aceeași vârstă și cu un prieten de 13 ani, Hampus. Tinerii știu că aici doarme Gică, bărbatul român pe care îl văd cerșind ziua în față la Willys, un supermarket din apropiere. Unii dintre ei interacționaseră cu el, când le cumpărase țigări la rugămintea lor, potrivit românilor care cerșeau lângă Gică.

 

Gică venise de patru ani în Suedia

 

Gică venise de patru ani în Huskvarna și trăia solitar, neatașat nici unuia dintre grupurile de români care-și câștigă pâinea cerșind în orașul industrial scandinav, cunoscut pentru producătorul său mondial de drujbe. Unii dintre imigranții români dorm în pădure, alții în mașini. 

Emil și Hampus încep să arunce cu mere în Gică de la vreo zece metri distanță. Când unul dintre fructe îl nimerește pe bărbat în spate, băieții se amuză. Copiii filmează momentul și îl salvează în telefon.

La scurt timp, hărțuirea trece la alt nivel. După ce face pipi într-un borcan, Emil îl sună pe Oliver, un prieten în vârstă de 16 ani, pasionat de jocuri pe calculator și motoare. El „îndrăznește să facă lucruri”, avea să le explice Emil polițiștilor motivul pentru care și-a chemat amicul în parc. Oliver ajunge în Smedby Parken la 22.30, potrivit anchetei care a identificat ora la care telefonul lui s-a conectat la un releu de telefonie mobilă din parc. În total, acum sunt opt adolescenți – șase băieți și două fete. Cu un sentiment de bărbăție specific celui mai mare din grup, Oliver, ultimul sosit, ia borcanul cu urină și îl aruncă spre Gică. „Nu știu de ce am făcut asta”, urma să declare anchetatorilor puștiul de 16 ani.

 

„Piele goală”, „șobolan” sau „pipi-șobolan”

 

Tinerii îi strigă, în suedeză „piele goală”, „șobolan” sau „pipi-șobolan”. Oliver îi dă lui Gică o lovitură dură în spate, care îl pune pe bărbat la pământ. După ce se ridică cu greu, acesta se îndreaptă spre băiat, încercând să-l sperie. Cât Gică încearcă să-și adune lucrurile răvășite de pe jos, Oliver îl lovește cu piciorul, iar omul cade din nou. Când Gică vrea să se ridice pentru a doua oară, tânărul de 16 ani îl lovește de două ori în coaste, o dată din partea stângă, apoi din dreapta.

Emil aruncă în el cu un colac de salvare, din material dur, aflat lângă râu, îl lovește cu brațele în spate și, după ce bărbatul se prăbușește la pământ, sare de două ori pe el. Ambii băieți îl lovesc apoi de mai multe ori în cap, îl bat cu un con reflectorizant de semnalizat drumuri și cu o scândură de lemn.

În total, potrivit informațiilor din dosar, Emil îl lovește pe Gică de șase ori în cap, de trei-patru ori în spate, o dată cu conul reflectorizant și o dată cu colacul de salvare. Oliver îl lovește de 15-20 de ori în cap și de aproximativ trei ori în alte părți ale corpului.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel