SUA. Protestatarii au intrat în Congres. STARE de ASEDIU în Washington. Se aud FOCURI de ARMĂ. UPDATE (VIDEO + FOTO)

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Mii de susţinători ai preşedintelui în exerciţiu al SUA, Donald Trump, s-au adunat miercuri în faţa Capitolului din Washington şi au dărâmat mai multe bariere de securitate, ceea a dus la ciocniri cu poliţia şi la scene haotice în faţa intrării în Congresul SUA, unde congresmenii s-au reunit pentru a valida oficial victoria electorală a democratului Joe Biden, transmite EFE.

UPDATE, 00.08

Echipele pirotehnice au distrus în mod controlat două dispozitive explozive artizanale depistate în sediul Congresului Statelor Unite, afirmă surse sin cadrul serviciilor de securitate citate de CNN.

UPDATE, 23.35

Vicepreşedintele în exerciţiu al SUA, Mike Pence, a declarat miercuri că protestatarii implicaţi în violenţele de la Capitoliul din Washington vor răspunde în faţa legii, transmite Reuters.

UPDATE, 23.17

Joe Biden, președintele ales al SUA, a vorbit în această seară, în timpul protestelor de la Capitoliu.

UPDATE 22.45

O femeie se află în stare critică după ce a fost împuşcată în piept în perimetrul Capitoliului din capitala SUA, Washington, a transmis miercuri postul CNN, citat de Reuters.

5. -imagine fara descriere- (protest-capitoliu-sua-captura-06-01-2021-2.jpg)

UPDATE, ora 22.15

Susţinătorii preşedintelui în exerciţiu Donald Trump au pătruns miercuri în plenul Camerei Reprezentanţilor, care fusese deja evacuată, şi s-au implicat într-o confruntare armată cu agenţii de securitate de la Capitoliu, care au transmis că au auzit focuri de armă, relatează EFE.

3. -imagine fara descriere- (4894815.jpg)

 

UPDATE, ora 22.09

Donald Trump a publicat un nou mesaj pe Twitter în care îl critică pe Mike Pence și spune că „nu a avut curajul să facă ce trebuie”.

„Mike Pence nu a avut curajul să facă ce ar fi trebuit pentru a ne proteja țara și Constituția, să le dea ocazia statelor să valideze un set corect de fapte, nu pe cele frauduloase și incorecte. SUA cere adevărul!”, a scris Trump pe Twitter.

------------

Mii de susținători ai lui Trump au luat cu asalt Capitol Hill, pentru a protesta împotriva certificării victoriei electorale a lui Joe Biden, forțând poliția să ordone evacuarea clădirilor de birouri din apropiere.

Vicpreședintele Mike Pence a fost evacuat din Capitoliu de Secret Service prin tunelurile secrete special create pentru situații de criză.

Primarul Washington a declarat stare de asediu.

2. -imagine fara descriere- (548949849.jpg)

Preşedintele în exerciţiu al SUA, Donald Trump, a denunţat miercuri, într-un discurs rostit în faţa simpatizanţilor adunaţi în centrul Washingtonului, presupuse fraude electorale în scrutinul prezidenţial, afirmând că nu îşi va recunoaşte înfrângerea.

Știre în curs de actualizare...

 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel