Joe Biden, mesaj în timpul protestelor violente din SUA: „Un atac la tot ce are mai sfânt America. Eu mă uit șocat!”

Loredana Iriciuc |
Data actualizării: | Data publicării:

Joe Biden s-a adresat poporului american în contextul protestelor care au izbucnit la Washighton DC. Acesta denunțat un „asalt fără precedent asupra democrației” americane. Președintele ales a ținut să sublinieaze că nu este vorba despre un protest, ci despre “o insurecție”.

„Îmi pare rău. Am întărziat să vin să vă vorbesc. Voiam să vă vorbesc despre economie dar cu toţii vedeţi ce văd şi eu. În acest moment democraţia nostră este atacată fără precedent. Nu este nimic din ceea ce am văzut în vremurile moderne. Ceea ce vedem sunt niște extremiști. Este un atac la simbolul libertăţii, capitoliul însuşi. Este sufletul reprezentaţiilor poporului şi trebuie ca acesta să fie protejat acum. Ofiţerii lucrează pentru inima republicii noastre, luptă pentru statul de drept aşa cum nu am mai văzut. Este un atac la tot ceea ce are mai sfânt America: protejarea interesului poporului”, a spus Joe Biden.

Joe Biden îi cere lui Donald Trump să răspundă haosului, „să ceară sfârșitul”: „Sparg geamurile, urcă pe clădirea parlamentului. Asta nu mai este un protest. Lumea ne urmărește națiunea. Eu mă uit șocat!”

„Trebuie să susținem toleranța și temeinicia. Suntem și ar trebui să fim întotdeauna. Gândiți-vă la copiii noștri care se uită la televizor. Trebuie să ne uităm la binele comun, America este mai bună decât scenele care vedem astăzi la Capitol”.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel