SUA finanţează Ucraina cu o sumă imensă de bani

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Președintele american Joe Biden semnează un proiect de lege care autorizează finanţarea Ucrainei cu suma de 13,6 miliarde de dolari. Această sumă este parte a pachetului de 1,5 trilioane de dolari pentru ajutorarea Ucrainei.

Joe Biden semnează un proiect de lege care autorizează finanţarea Ucrainei cu suma de 13,6 miliarde de dolari, anunță Newsweek.

Această sumă este parte a pachetului de 1,5 trilioane de dolari pentru ajutorarea Ucrainei, transmite The Hill.

Pentru prima dată în istorie, America finanţează un război în care nu este implicată cu peste 1 trilion de dolari, fiind poate cel mai mare act de caritate realizat vreodată pentru o ţară aflată în război.

„Agresiunea lui Putin împotriva Ucrainei a unit oamenii din America şi din întreaga lume pentru a acţiona cu urgenţă şi hotărâre. Vreau să mulţumesc conducerii Congresului pentru că a lucrat atât de repede pentru a ne asigura că există resursele de care avem nevoie pentru a continua răspunsul nostru ferm la această criză”, a spus Biden într-un tweet.

Purtătorul de cuvânt al Departamentului de Stat, Ned Price, a declarat că jumătate din această finanţare va fi disponibilă sub formă de asistenţă suplimentară de securitate.

Pentru desfăşurarea războiului din Irak, SUA au cheltuit 2 trilioane de dolari. Războiul din Afganistan şi operaţiunile antitero din Pakistan şi Somalia desfăşurate din 2001 încoace au costat 6 miliarde de dolari, potrivit Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel