SUA, alertă imediată: "Toți cetățenii americani să părăsescă Rusia de urgență"

Bogdan Bolojan |
Data actualizării: | Data publicării:
Curtea Supremă limitează puterea lui Biden de a reduce emisiile de gaze
Curtea Supremă limitează puterea lui Biden de a reduce emisiile de gaze

SUA a ridicat nivelul de alertă la 4 și îi îndeamnă pe cetățenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia să „plece imediat”. Departamentul de Stat a avertizat și că unele carduri de credit sau de debit ar putea fi refuzate.

Departamentul de Stat al SUA a avertizat că „unele carduri de credit și de debit pot fi refuzate” la achiziționarea de zboruri din cauza sancțiunilor, că banii lichizi sunt puțini și că străinii se pot confrunta cu „potențiale hărțuiri”.

Potrivit unui comunicat postat pe site-ul Ambasadei SUA în Rusia, SUA îi îndeamnă pe americani să nu călătorească în Rusia din cauza atacului „neprovocat și nejustificat al forțelor militare ruse din Ucraina,, a riscului de hărțuire a cetățenilor americani de către agenții de securitate ai guvernului rus, a capacității limitate a ambasadei de a asista cetățenii americani din Rusia, a COVID-19 și a restricțiilor de intrare aferente, a terorismului, a zborurilor limitate spre și dinspre Rusia și a aplicării arbitrare a legislației locale”.

Ambasada SUA are limitări severe în Rusia

 

De asemenea, cetățenii americani ar trebui „să părăsească imediat” Rusia.

„Cetățenii americani care locuiesc sau călătoresc în Rusia ar trebui să plece imediat. Sunt încă disponibile opțiuni limitate de zboruri comerciale. Rutele terestre cu mașina și autobuzul sunt, de asemenea, încă deschise. Dacă doriți să plecați din Rusia, trebuie să vă faceți singuri aranjamentele necesare cât mai curând posibil. Dacă intenționați să rămâneți în Rusia, înțelegeți că Ambasada SUA are limitări severe în ceea ce privește capacitatea sa de a ajuta cetățenii americani, iar condițiile, inclusiv opțiunile de transport, se pot schimba brusc. Cetățenii americani care sunt în măsură să părăsească Rusia pentru o altă țară și care au nevoie de asistență de urgență la sosire, pot contacta o ambasadă sau un consulat al SUA din țara respectivă. Cetățenii americani trebuie să rețină că unele carduri de credit și de debit pot fi refuzate ca urmare a sancțiunilor impuse băncilor rusești. De asemenea, există unele rapoarte privind lipsa de numerar în Rusia. Cetățenii americani ar trebui să își facă un plan alternativ pentru accesul la bani și finanțe dacă rămân în Rusia”, se arată în comunicat.

Din cauza continuării invaziei Rusiei în Ucraina, un număr tot mai mare de companii aeriene anulează zborurile spre și dinspre Rusia, iar numeroase țări și-au închis spațiul aerian pentru companiile aeriene rusești.

În plus, spațiul aerian din jurul sudului Rusiei este restricționat, iar o serie de aeroporturi din zonă au fost închise.

În aceste condiții, cetățenii americani care se află sau intenționează să călătorească în districtele din Federația Rusă care se învecinează imediat cu Ucraina trebuie să fie conștienți de faptul că situația de-a lungul frontierei este periculoasă și imprevizibilă.

Totodată, având în vedere conflictul armat în curs de desfășurare, cetățenilor americani li se recomandă să nu călătorească pe cale terestră din Rusia în Ucraina, relatează Mediafax. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel