SUA. 941 de morţi de coronavirus în 24 de ore

Andreea Cosma |
Data actualizării: | Data publicării:

Statele Unite au înregistrat 941 de morţi suplimentare legate de noul coronavirus în ultimele 24 de ore, ridicând la 113.774 numărul deceselor din cauza COVID-19 în ţară, potrivit datelor raportate joi de universitatea americană Johns Hopkins, notează AFP.

Prima putere economică mondială este, în valoare absolută, ţara cea mai afectată de pandemie, atât în număr de decese, cât şi de cazuri diagnosticate (2.021.990). Acest număr este probabil inferior realităţii, ţinând cont de dificultatea accesului la teste întâmpinată la începutul pandemiei.

Statele Unite continuă să înregistreze circa 20.000 de noi cazuri de COVID-19 zilnic şi nu reuşeşte să modifice această curbă a noilor contaminări, unele zone preluând ştafeta de la altele. În anumite regiuni rurale, relativ ferite într-o primă fază, numărul spitalizărilor este în prezent mai important decât în urmă cu o lună.

În timp ce temerile legate de al doilea val îi cuprind pe antreprenori şi investitori, secretarul american al Trezoreriei, Steven Mnuchin, a afirmat că ţara "nu va putea să îşi închidă economia din nou".

"Cred că am învăţat că dacă oprim economia, provocăm mai multe pagube", a adăugat el, explicând că acum sunt suficiente capacităţi de testare şi locuri în spitale pentru a evita noi restricţii.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel