Studiu: Noul coronavirus ar fi lovit China cu mult înainte ca focarul să fie raportat

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
covid19
covid19

Vârfurile crescute din traficul auto în jurul spitalelor importante din Wuhan, în toamna trecută, sugerează că noul coronavirus ar fi putut fi prezent și răspândit prin China centrală cu mult înainte ca focarul să fie raportat pentru prima dată în lume. 

Folosind tehnici similare celor folosite de agențiile de informații, echipa de cercetare de la Harvard Medical School a analizat imagini din sateliții comerciali și „a observat o creștere puternică a traficului în preajma celor cinci spitale majore din Wuhan începând cu sfârșitul verii și începutul toamnei anului 2019”, potrivit Dr. John Brownstein, profesorul medical de la Harvard care a condus cercetarea, scrie ABC.

Brownstein a declarat că această creștere a traficului a coincis și cu o căutare mai intensă pe internet pentru „anumite simptome care vor fi ulterior determinate ca fiind strâns asociate cu noul coronavirus”.

 

Studiul constituie un punct important de date noi

 

Deși Brownstein a recunoscut că dovezile sunt circumstanțiale, el a spus că studiul constituie un punct important de date noi în misterul originilor COVID-19.

„Ceva se întâmpla în octombrie”, a spus Brownstein. „În mod clar, a existat un anumit nivel de agitație socială cu mult înainte de ceea ce a fost identificat anterior ca începutul noului coronavirus.”

Deși oficialii chinezi nu ar fi înștiințat în mod oficial Organizația Mondială a Sănătății până la 31 decembrie că un nou agent patogen respirator circulă prin Wuhan, informațiile americane au surprins o problemă încă de la sfârșitul lunii noiembrie și au notificat Pentagonul, potrivit Știrile PRO TV.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel