Strigătul DISPERAT al unui român din INDIA: „Dacă autorităţile din ţara mea nu mă ajută, MĂ VOR OMORÎ!“

StiriDiaspora Team |
Data publicării:

Alex Marinoiu, un tânăr român cere ajutor disperat din partea statului român. El este închis în India de doi ani, dar susține că este nevinovat. Se teme pentru viața lui și nu vrea decât dreptate.

Tânărul Alex Marinoiu a fost arestat în India în februarie 2017, după ce procurorii l-au acuzat că ar face parte dintr-o grupare specializată în infracţiuni informatice. Românul spune însă că a ajuns în India ca turist şi că nu are legătură cu acest caz „Nu cer decât să fiu ajutat să am un proces corect. Nu-mi dau nici măcar translator“, spune românul.

Tânărul afimră că în perioada în care el a ajuns în India, autoritățile indiene tocmai destructuraseră o grupare de trei craioveni, acuzaţi că ar fi montat dispozitive de copiere a datelor cardurilor de credit pe bancomate din oraşul Thiruvananthapuram, capitala statului Kerala din sudul Indiei. Atunci când s-a comis fapta, în India se afla, însă, şi Alexandru Marinoiu, un alt craiovean în vârstă de 29 de ani, care afirmă însă că nu are nicio legătură cu aceștia.

„L-au reţinut doar pentru că era român şi alţi români comiseseră o infracţiune. În 2016, în perioada în care a izbucnit scandalul, l-au arestat şi pe el, l-au luat de pe stradă, dar i-au dat imediat drumul, după ce au făcut verificări şi au stabilit că nu avea vreo implicare în acea poveste. În februarie 2017, fiul meu şi prietena lui cu care urma să se căsătorească, au vrut să meargă într-o excursie, dar la graniţa terestră cu Nicaragua, Alex a fost arestat în baza unui mandat internaţional de care nu avea habar. Aşa a început calvarul", povesteşte Irina Mateescu, mama lui Alex, pentru Adevărul.ro.

Alex este în detenţie chiar cu craioveanul împotriva căruia ar fi probe că a comis acele fapte și care le-a spus autorităţilor indiene că pe Alex nu-l cunoaşte, că nu a fost implicat, dar fără succes. În disperare de cauză, mama tânărului a înregistrat o convorbire cu el, în speranța că autoritățile din România vor auzi despre situația lor și se vor implica în cazul tânărului.

„Aici, în puşcărie sunt de doi ani de zile, am schimbat 3 avocaţi, nu are cine să mă ajute, Ambasada nu mă ajută. Puşcăria este foarte dificilă, am fost torturaţi, bătuţi, mai este un băiat român în acest caz. Situaţia este foarte dificilă pentru noi. Nu este normal să mă implice într-un caz fals doar pentru că sunt român şi am fost în India într-o perioadă apropiată de ceilalţi băieţi implicaţi în acest caz. (...) Mă tem pentru viaţa mea. Sunt ţinut în puşcărie alături de criminali, violatori, traficanţi de droguri, cei mai mulţi sunt condamnaţi pe viaţă. Mama mea a încercat peste tot. Nu ştiu dacă mai ies în viaţă de aici", a spus românul arestat în India într-o convorbire cu mama sa, citată de adevărul.ro.

[Citeste si]




Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel